Incendiu de vegetaţie în Munţii Apuseni, într-o zonă greu accesibilă

Peste 20 de pompieri militari, angajaţi silvici şi voluntari intervin, miercuri, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins aproximativ 2,5 de hectare de vegetaţie uscată din zona Scăriţa - Belioara din judeţul Alba. Intervenţia este dificilă din cauza zonei montane greu accesibilă.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 16:39
Incendiu de vegetaţie în Munţii Apuseni, într-o zonă greu accesibilă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, a declarat, miercuri, că un incendiu a izbucnit la litiera unei păduri din zona Scăriţa – Belioarade, pe raza comunei Poşaga din Munţii Apuseni, în zonă fiind mobilizaţi pentru stingerea focului peste 20 de pompieri militari, angajaţi silvici şi voluntari.

Bălaş a spus că incendiul a cuprins aproximativ 2,5 de hectare de teren, arzând doar vegetaţie uscată, fără să fie afectaţi copacii.

Potrivit sursei citate, intervenţia pompierilor şi voluntarilor este dificilă deoarece zona în care a izbucnit incendiul este greu accesibilă.

Pompierii din Alba au intervenit, tot miercuri, la un incendiu izbucnit în zona localităţii Pâclişa, în apropierea de Alba Iulia, focul fiind stins în câteva ore şi afectând aproximativ două hectare de vegetaţie uscată, fără să se extindă la pădure.