Incendiu de vegetaţie în Olt. Traficul rutier este blocat

Traficul rutier pe DN65, între Găneasa și Pădurea Saru, a fost blocat, vineri după-amiaza, din cauza unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifestă cu mai multe focare pe terenurile agricole din proximitatea drumului, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudia Radu.

RomaniaTV.net
30 iun. 2017, 12:13
Incendiu de vegetaţie în Olt. Traficul rutier este blocat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, suprafața afectată de incendiul de vegetație uscată din zona Găneasa — Pădurea Saru este de aproximativ 40 de hectare.

Pentru stingerea incediului de vegetație uscată acționează echipaje de pompieri de la Slatina.

„Ard vegetație uscată și cereale păioase, în mai multe focare, cu degajare de fum pe drumul european. Acționează două echipaje de stingere a incendiilor de la Detașamentul Slatina și se deplasează în zonă o a treia autospecială de stingere a incendiilor de la Slatina”, a precizat Băsășteanu.

În zonă sunt echipaje de poliție rutieră pentru măsuri privind traficul rutier.

În județul Olt, începând de joi, este în vigoare un Cod portocaliu de caniculă. De joi dimineața și până vineri dimineața au fost 10 incendii de vegetație uscată în județ.

Citeşte şi O vilă a ars din cauza unui incendiu provocat de un trăsnet. Pompierii au intervenit de urgenţă