Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Domogled – Valea Cernei

Pompierii din Mehedinţi s-au străduit mai bine de 12 ore pentru a stinge un incendiu izbucnit în Parcul Natural Domogled - Valea Cernei. Au ars mai 8 hectare de vegetaţie uscată şi păşune într-o arie protejată. Focul a pus în pericol una dintre cele mai importante păduri din zonă, rezervaţia de Pin Negru de Banat, dar pompierii au reuşit să ţină flăcările la distanţă.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 06:40
Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Domogled – Valea Cernei

Incendiul a izbucnit la 20 de km de Băile Herculane. Focul a fost anunţat acum două seri, însă din cauza zonei periculoase cu versanţi abrupţi a fost imposibil de stins focul. Operaţiunile au fost însă reluate.

30 de pompieri au intervenit pentru licidarea incendiului. Operaţiunea a fost dificilă şi din cauză ca au existat 3 focare.

„Intervenţia este foarte dificilă, deoarece subofiţerii se deplasează pe versanţi şi e pericol de alunecare, cădere”, a declarat Alin Carablaiche, de la Garda de Intervenţie Orşova.

Din primele cercetări, se pare că focul a fost intenţionat.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a constituit-o folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a precizat Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Mehedinţi.

Este cel de-al doilea incendiu de vegeaţie uscată care izbucneşte în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei în ultimele trei zile.