Incendiu de vegetaţie în zona lacului Văcăreşti, din Capitală

Un incendiu a izbucnit în sectorul patru din Capitala, în cartierul Berceni. Focul a cuprins aproximativ 1.500 de metri pătraţi de vegetaţie în zona lacului Văcăreşti. Din fericire, pompierii au reuşit să stingă focul.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 15:47
Incendiu de vegetaţie în zona lacului Văcăreşti, din Capitală

Pompierii au acţionat cu două autospeciale şi au reuşit să stingă incendiul izbucnit în zona Văcăreşti, însă este probabil să se reaprindă pentru că este o regiune acoperită cu vegetaţie uscată.

„Intervenţia a fost oarecum dificilă din cauza intensităţii vântului, focul s-a întins repede, flăcările erau de circa 3-4 metri înălţime, vegetaţia se aprindea instantaneu. Incendiul a fost anunţat de una din patrulele poliţiei”, a declarat Stelian Şerban, director general adjunct Poliţia locală Sector 4, la România TV.

Zona se află în apropierea centru comercial Sun Plaza, din Capitală. Autorităţile spun că astfel de incendii sunt zilnice, din cauza căldurii, dar şi a neatenţiei oamenilor.

„Există pericolul să se reaprindă din cauza vântului şi a vegetaţiei uscate. Noi am rămas în zonă să supraveghem. (…) Sunt anumiţi oameni fără adăpost care stau aici, este periculos pentru ei”, a mai spus Stelian Şerban.

La stingerea incendiului a ajutat şi Poliţia locală din Sectorului 4.

În mai multe judeţe din ţară, incendiile sunt de neoprit. Peste 115 hectare de vegetaţie uscată, din 10 judeţe, ard de zile întregi.