Incendiu de vegetaţie uscată în Buzău: patru sute de hectare, cuprinse de flăcări

Pompierii din Buzău au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta pe o suprafaţă de 400 de hectare. 

RomaniaTV.net
21 feb. 2019, 18:56
Incendiu de vegetaţie uscată în Buzău: patru sute de hectare, cuprinse de flăcări

UPDATE: Pompierii buzoieni au reuşit să stingă, după opt ore, incendiul din localitatea Zărneşti care a cuprins 400 de hectare de teren. Circa 70 de oameni, pompieri şi voluntari, au fost mobilizaţi pentru lichidarea flăcărilor. În urma cercetărilor, s-a stabilit că focul a fost provocat în mod intenţionat. În ultimele cinci zile, în Buzău au fost semnalate peste 70 de incendii de vegetaţie uscată.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş produs pe raza localităţii Vadu Soreşti, comuna Zărneşti.

La faţa locului au fost concentrate forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale, inclusiv ATV şi şenilată, în sprijinul nostru acţionând şi personal din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Zărneşti.

În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 400 e hectare vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş, frontul de flacără fiind de circa 10 kilometri. Misiunea de stingere a focului este extrem de dificilă din cauza vântului puternic, precum şi din cauzacantităţii mari de materiale combustibile din zona de ardere care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului.

Totodată, intervenţia este una dificilă şi din cauza zonei greu accesibile şi terenului accidentat.

În acest moment, pe lângă acţiunile desfăşurate în localitatea Zărneşti,pompierii buzoieni acţionează pentru localizarea şi stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în alte patru locaţii din zona de competenţă a inspectoratului.