Incendiu de vegetaţie uscată pe Muntele Zănoaga

Zeci de pompieri şi silvicultori intervin, duminică, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o pădure de pe Muntele Zănoaga, în zona localităţii argeşene Lereşti, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă precizând că focul a cuprins vegetaţia uscată, fără a fi afectaţi arborii.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 08:38
Incendiu de vegetaţie uscată pe Muntele Zănoaga

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, pentru stingerea incendiului acţionează peste 30 de pompieri militari şi voluntari, împreună cu silvicultori, iar echipele de intervenţie au creat o bandă de delimitare prin defrişare şi îndepărtarea materialelor combustibile.

Potrivit sursei citate, pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică echipele de intervenţie au patrulat şi supravegheat zona, incendiul neextinzându-se.

Incendiul a izbucnit pe Muntele Zănoaga, pe raza localităţii Lereşti, pe o suprafaţă de trei hectare. A fost realizată o bandă de delimitare, s-au defrişat şi îndepărtat materialele combustibile, iar flăcările nu s-au mai extins”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Ea a precizat că incendiul a cuprins vegetaţia uscată şi că nu s-a extins la arbori.