Incendiu devastatator la un spital Covid, 13 pacienţi aflaţi la ATI au murit carbonizaţi

Treisprezece bolnavi de COVID-19 au murit vineri dimineaţă într-un incendiu produs într-un spital de la periferia metropolei indiene Mumbai, transmite AFP, citând un responsabil al serviciului de pompieri.

23 apr. 2021, 09:11
Incendiu devastatator la un spital Covid, 13 pacienţi aflaţi la ATI au murit carbonizaţi

Acest incendiu de la spital s-a declanşat vineri, în jurul orei locale 03:00 (00:30, ora României), iar cauzele sale sunt în curs de investigare, a indicat sursa citată.

Şaptesprezece pacienţi se aflau în unitatea de terapie intensivă a spitalului Vijay Vallabh atunci când a fost declarat un incendiu, iar 13 dintre ei au murit şi ceilalţi patru au fost transferaţi la alte spitale„, a declarat responsabilul Morrison Khavari, citat de India Today.

Citeşte şi Incendiu la spital Covid din India: patru persoane au murit pe loc

În urmă cu două zile, 22 de pacienţi cu COVID-19 au murit într-un alt spital, tot în statul Maharashtra, din cauza unei pene în alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor timp de o jumătate de oră.

La începutul lunii, alţi patru bolnavi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu la o clinică privată din Maharashtra, după ce în martie un foc declanşat într-un spital din Mumbai făcuse 11 victime.

Prim-ministrul indian Narendra Modi are programate vineri cel puţin trei reuniuni de criză consacrate aprovizionării cu oxigen a spitalelor şi disponibilităţii medicamentelor de primă necesitate.

Capitala New Delhi continuă să fie printre zonele cele mai afectate, raportând sute de mii de cazuri noi de infectare şi numeroase spitalizări în ultimele zile.

Citeşte şi Incendiu la Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume VIDEO

India se confruntă cu o creştere exponenţială a infectărilor cu coronavirus, cu aproape 4 milioane de cazuri noi de la începutul lunii, cauzate mai ales de o ‘dublă mutaţie’ a virusului şi de evenimente de masă, precum sărbătoarea hindusă Khumb Mela.

Simultan, ţara trebuie să fac faţă unei penurii de oxigen, medicamente şi paturi disponibile în spitale.


loading...
Partenerii noștri