Incendiu la Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume VIDEO

Canalele de televiziune indiene au arătat imagini cu un nor imens de fum cenuşiu deasupra clădirii Serum Institute, situat în oraşul Pune (vest), unde sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

21 ian. 2021, 15:49
Incendiu la Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume VIDEO
Incendiu la Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume

Un incendiu puternic a izbucnit joi la Serum Institute din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume. La Serum Institute sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford. Potrivit news18.com, cinci persoane au murit. Autorităţile locale bănuiesc că trupurile carbonizate găsite de echipele de intervenţii ar aparţine unor muncitori care lucrau la construcția unei noi clădirii a fabricii.

Comisarul adjunct de Poliție a declarat că incendiul a izbucnit la ora 14.45 la etajul patru și al cincilea al clădirii SEZ 3 din incinta Serum Institute. Deocamdată nu a fost stabilită cauza incendiului.

Presa locală anunţă că incendiul a izbucnit la o clădire aflată în construcţie, departe de instalaţiile de fabricare a vaccinurilor. Conducerea institutului a anunţat că producţia de vaccinuri COVID-19 nu a fost afectată.

India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID19, după Statele Unite, cu peste 10 milioane de cazuri raportate, chiar dacă rata mortalităţii este una dintre cele mai scăzute la nivel mondial.

India a autorizat utilizarea, „pentru situaţii de urgenţă”, a două vaccinuri împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi Covaxin, produs de compania farmaceutică indiană Bharat Biotech.

După lucrătorii din sănătate şi cei din prima linie, vaccinurile vor fi oferite „celor cu vârsta de peste 50 de ani şi celor de sub 50 de ani cu comorbidităţi, în număr de aproximativ 2,7 milioane”, se indică în declaraţia guvernului.

Cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, India şi-a fixat obiectivul de a imuniza 300 de milioane de persoane în primele şase – opt luni ale acestui an.

Citeşte şi: Oxford & AstraZeneca cer autorizarea vaccinului lor anti-COVID în UE. Cu ce se diferenţiază faţă de cele produse de Pfizer şi Moderna