Incendiu devastator în Bistriţa. Un copil, aruncat pe geam de fratele mai mare pentru a-l scăpa din flăcări

Momente cutremurătoare într-o localitate din Bistriţa. Doi fraţi s-au trezit în mijlocul flăcărilor chiar în dormitorul în care dormeau, după ce întreaga casă a luat foc. Unul dintre ei, de 11 ani, şi-a pus viaţa în pericol pentru a-şi salva frăţiorul de numai cinci ani. Copiii erau singuri acasă. Fratele salvator a fost preluat de un elicopeter pentru că starea lui este gravă.

RomaniaTV.net
24 apr. 2015, 07:26
Incendiu devastator în Bistriţa. Un copil, aruncat pe geam de fratele mai mare pentru a-l scăpa din flăcări

Un băiat în vârstă de numai 12 ani poate fi considerat un adevărat erou de către familia lui, după ce, joi-noapte, și-a salvat frățiorul de flăcările care au cuprins camera în care dormeau cei doi, aruncându-l pe geam pe micuț în timp ce incendiul de proporții le amenința viața amândurora.

Din păcate însă pentru micul erou, faptul că a inhalat mult monoxid de carbon în timpul actului său de curaj îi poate fi fatal, căile lui respiratorii suferind arsuri care i-au agravat starea de sănătate în timpul nopții la spital.

Citeşte şi: PANICĂ în Cluj-Napoca. O maşină, CUPRINSĂ de FLĂCĂRI în parcarea unui supermarket VIDEO

„Copiii au fost aduși în cursul nopții la spital pentru îngrijiri medicale. Cel mai mic se află acum internat la Secția de Chirurgie, dar starea lui este stabilă, iar cel mare a fost transportat vineri dimineața cu elicopterul la o unitate de specialitate. Băiatul de cinci ani a fost mai puțin ars, pe zone mici, deoarece fratele lui mai mare l-a aruncat pe geam ca să-l scape de flăcări și a reușit să le spună medicilor asta. El însă, cel de 12 ani, a inhalat monoxid de carbon și starea lui s-a agravat peste noapte la spital. A suferit arsuri de căi aeriene, a fost intubat, iar dimineața a fost preluat de elicopter. Ideal ar fi fost dacă azi noapte reușeau să îl trimită direct la București cu ambulanța sau chiar la Mureș, pentru că elicopterele nu circulă noaptea, iar starea lui s-a agravat”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei dr. Mihaela Mastan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Drama familiei este cu atât mai mare cu cât părinții copiilor se întorceau spre casă chiar după miezul nopții, când incendiul deja le cuprinsese locuința. Adulții nu au reușit să facă altceva decât să privească cum casa lor arde, iar copilașii lor sunt preluați și transportați la spital de ambulanță.

Din primele cercetări, incendiul a izbucnit probabil de la un cablu defect sau izolat necorespunzător.