Incendiu devastator în China: Cel puţin 24 de morţi

Un incendiu izbucnit miercuri într-o mină de cărbune din nord-estul Chinei a provocat moartea a 24 de persoane, a anunţat agenţia Xinhua, preluată de AFP.

26 nov. 2014, 04:17
Incendiu devastator în China: Cel puţin 24 de morţi

Incendiul, care s-a produs într-o mină din provincia Liaoning, s-a soldat, de asemenea, cu 52 de răniţi, a adăugat Xinhua, citând întreprinderea de stat care administrează această mină, Fuxin Coal Corporation.

Agenţia chineză de ştiri nu a oferit informaţii în legătură cu cauzele tragediei.

Accidentele miniere sunt frecvente în China, ţară care este cel mai mare consumator mondial de cărbune şi unde agenţii economici încalcă frecvent regulile de securitate.

Anul trecut, în China s-au înregistrat cel puţin 589 de accidente legate de activităţile miniere, având ca bilanţ 1.049 de morţi sau dispăruţi, potrivit datelor guvernamentale. Aceasta reprezintă o cifră în scădere, pentru că numărul accidentelor şi persoanelor decedate sunt cu aproximativ 24% mai mici decât cele din 2012.

Autorităţile chineze depun eforturi pentru închiderea minelor de dimensiuni reduse, foarte expuse accidentelor, cu scopul de a consolida industria minieră naţională.

Printre accidentele cele mai recente, 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în luna iunie într-o mină de cărbune din apropiere de oraşul Chongqing, în sud-vestul ţării, iar în aprilie 20 de persoane au fost ucise când o mină din provincia Yunnan (sud-vest) a fost inundată brusc.