INCENDIU DEVASTATOR în Constanţa: Şase case, mistuite de flăcări, 26 de persoane, evacuate VIDEO

Şase familii din localitatea constănţeană Culmea au rămas, în prag de iarnă, fără acoperiş deasupra capului. Casele lor au fost mistuite de un incendiu pe care pompierii l-au stins după trei ore. Misiunea lor a fost îngreunată de vântul puternic, dar şi de lipsa hidranţilor din zonă. 26 de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor.

15 nov. 2014, 07:04
INCENDIU DEVASTATOR în Constanţa: Şase case, mistuite de flăcări, 26 de persoane, evacuate VIDEO

Incendiul a izbucnit într-un complex de locuinţe sociale din comuna Culmea. O casă a luat foc, dar din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins şi au cuprins imediat alte cinci locuinţe, potrivit România TV. Oamenii abia au reuşit să fugă.

Pompierii, ajutaţi de localnici, au stins focul după trei ore. „Au fost evacuate 26 de persoane, din care 11 minori. Din tot acest ansamblu de locuinte s-au evacuat toate buteliile din case„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă.

Focul a distrus aproape tot. Oamenii au reuşit să-şi salveze doar câteva lucruri, pe care şi le-au dus la rude.

Localnicii bănuiesc că focul ar fi pornit de la una dintre locuinţe, unde câţiva copii fuseseră lăsaţi nesupravegheaţi.  „Multă lume bănuieşte că o familie de aici, care întotdeauna lasă copiii singuri, ar fi de vină„, au declarat localnicii.

Autorităţile au promis celor care au rămas fără locuinţe că vor primi bani pentru a-şi reconstrui casele.

CITEŞTE ŞI: O femeie şi-a pierdut viaţa în urma unui incendiu izbucnit de la un reşou