Incendiu devastator în Prahova. Arde pădurea dintre Sinaia şi Buşteni VIDEO

Un incendiu devastator a izbucnit, duminică după-amiază, în judeţul Prahova. Pădurea dintre Sinaia şi Buşteni a fost cuprinsă de flăcări. Zeci de pompieri au intervenit pentru stingerea incediului.

24 iul. 2022, 16:57
Incendiu devastator în Prahova. Arde pădurea dintre Sinaia şi Buşteni VIDEO
Arde pădurea dintre Sinaia şi Buşteni

Incendiu devastator în Prahova. Aproximativ 1.500 de metri pătraţi din pădurea situată deasupra carierei Piatra Arsă, între Sinaia și Bușteni, au luat foc.

Incendiu devastator în Prahova. Pompierii intervin de urgenţă

Citeşte şi Cod roşu de intervenţie la Tulcea: 400 de hectare au ars, incendiul a fost pus de o mână criminală

Potrivit ISU Prahova, iniţial, la faţa locului au intervenit cinci ofiţeri şi 22 de subofiţeri cu patru autospeciale şi un UTV. Ulterior, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu doi ofițeri, patru subofițeri şi cu două autospeciale de transport persoane.

Din fericire, pompierii au reuşit să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă şi mai mult.

Citeşte şi S-a emis Ro-Alert, incendiu de proporţii. Ard 30 de hectare la marginea Timişoarei

Sute de hectare de teren şi pădure au fost cuprinse de flăcări în ultimele 48 de ore, în toată ţara. De exemplu, pompierii din Mehedinţi se luptă cu incendiile de vegetaţie de două zile. 45 de hectare au fost pârjolite de flăcări.

Şi în judeţul Bihor sunt probleme grave din cauza incendiilor. O pădure de foioase a fost cuprinsă de flăcări. Din fericire, pompierii militari au intervenit la timp şi au reuşit să împiedice extinderea focului spre întreaga pădure.

Nici pompierii din Hunedoara nu mai au linişte din cauza incendiilor de vegetaţie. Flăcările au cuprins păşuşi, mirişti, terenuri virane şi agricole. Din păcate, zeci de hectare au fost pârjolite.

În Sălaj, un incendiu de vegetaţie a izbucnit chiar în apropierea unităţii militare din Şimleu Silvaniei, iar o pădure din Mureş a fost şi ea cuprinsă de flăcări. De asemenea, un adăpost de animale a ars ca o torţă, iar o femeie a suferit arsuri pe brațe. Din păcate, incendiul s-a extins la încă două gospodării din zonă.