Cod roşu de intervenţie la Tulcea: 400 de hectare au ars, incendiul a fost pus de o mână criminală

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Tulcea, iar flăcările au distrus 400 de hectare de vegetaţie şi 600 de baloţi de paie.

24 iul. 2022, 14:19

În cursul nopții trecute salvatorii militari ai Secției de Pompieri Măcin, au fost alertați prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că în zona localității Jijila a izbucnit un incendiu de vegetație uscată.

Incendiu violent la un restaurant din Baia Mare, unde avea loc o petrecere de majorat. Acoperişul a fost cuprins de flăcări
La fața locului au intervenit 16 subofițeri cu 3 autospeciale de stingere și SVSU Jijila care au lucrat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Pentru că se manifesta violent, iar vântul sufla cu putere, misiunea pompierilor a fost una destul de dificilă însă, în mai puțin de 3 ore acesta a fost lichidat.

Au ars aproximativ 400 de hectare de miriște și vegetație uscată și 600 baloți de paie. Potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a focului.

S-a emis Ro-Alert, incendiu de proporţii. Ard 30 de hectare la marginea Timişoarei
”La faţa locului au intervenit 16 subofiţeri cu 3 autospeciale de stingere şi SVSU Jijila care au lucrat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Pentru că se manifesta violent, iar vântul sufla cu putere, misiunea pompierilor a fost una destul de dificilă însă, în mai puţin de trei ore acesta a fost lichidat. Au ars aproximativ 400 de hectare de mirişte şi vegetaţie uscată şi 600 baloţi de paie”, a transmis ISU Tulcea. Pompierii au precizat că cel mai probabil focul a fost pus intenţionat.