Incendiu devastator în Spania. Patru morţi şi zeci de răniţi VIDEO

Patru persoane au murit şi peste o sută au fost rănite de flăcările care au mistuit mii de hectare de vegetaţie uscată în Spania. Incendiul s-a produs în nord-estul Spaniei şi a distrus aproape 7.000 de hectare de vegetaţie.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 09:01
Incendiu devastator în Spania. Patru morţi şi zeci de răniţi VIDEO

Iniţial, se raportaseră trei morţi. Cea de-a patra persoană, un francez care a suferit arsuri foarte grave duminică, a murit luni din cauza rănilor suferite în timpul incendiului puternic care afectează regiunea La Junquera, în nord-estul Spaniei, în apropierea frontierei franceze, a anunţat Guvernul catalan, relatează AFP.

„Până în prezent, patru persoane au murit. Ultima este un bărbat în vârstă de 64 de ani, un francez, care a fost transportat în stare critică la spitalul Vall d’Hebron” din Barcelona, a anunţat Ministerul catalan al Sănătăţii, într-un comunicat.

Victimele au încercat să scape din calea flăcărilor îndreptându-se spre mare, dar nu au reuşit.

Pompierii se luptă de mai multe zile cu flăcările în nord-estul Spaniei, însă vântul puternic le face munca imposibilă. Incendiul a afectat deja aproape 7.000 de hectare. Totodată, mii de persoane au fost izolate în case.