Incendiu devastator în Spania. Sute de persoane au fost evacuate

Aproximativ 1.400 de persoane au fost evacuate în cursul nopții de joi spre vineri în regiunea spaniolă Extremadura (vest) din cauza izbucnirii unui incendiu, au indicat autoritățile locale.

RomaniaTV.net
07 aug. 2015, 12:22
Incendiu devastator în Spania. Sute de persoane au fost evacuate

Vineri dimineața, pompierii nu reușiseră încă să pună sub control flăcările, acțiunea lor fiind îngreunată de rafalele de vânt puternice. În cursul dimineții au intervenit și avioane de luptă împotriva incendiilor. Focul a izbucnit joi spre prânz într-o zonă muntoasă.

Echipele de salvare au evacuat aproximativ 1.400 de locuitori din localități amenințate de flăcări, precum și dintr-un camping. Crucea Roșie a luat în grija sa aproape 700 de persoane.

Printre altele, mai multe incendii amenințau regiunea Murcia (est) vineri dimineața. Unul dintre ele, declanșat de un fulger, a distrus deja 135 de hectare, au indicat autoritățile locale într-un comunicat.

Vineri, riscul de incendii era extrem de ridicat aproape pe întregul teritoriu, a avertizat Ministerul spaniol al Agriculturii.

Incendiile de pădure au distrus peste 54.000 de hectare de la începutul acestui an în Spania, respectiv mai mult decât totalul din ultimii doi ani, potrivit ministerului.