Incendiu devastator în Suceava joi seară

Un incendiu de amploare s-a declanșat în noaptea de joi spre vineri în localitatea suceveană Valea Moldovei. Trei locuințe și mai multe anexe au luat foc, iar la fața locului s-au deplasat opt autospeciale ale pompierilor.

19 nov. 2020, 23:43
Incendiu devastator în Suceava joi seară

Incendiu devastator UPDATE

– Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că s-a intervenit cu 11 autospeciale, iar incendiul este localizat. Pompierii lucrează pentru lichidarea ultimelor focare şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de flăcări.

Paramedicii SMURD au acordat primult ajutor medical unei fete de 15 ani, care a suferit un atac de panică, dar a refuzat să fie transportată la spital.
Incendiu devastator în localitatea Valea Moldovei. Potrivit reprezentanților ISU Suceava, flăcările au cuprins trei locuințe și mai multe anexe gospodărești.

Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ: a mai murit un pacient

Pompierii intervin cu numeroase echipaje. La fața locului sunt opt autospeciale care sunt ajutate de forțe ale serviciului voluntar pentru situații de urgență.

La Valea Moldovei a fost trimisă și o ambulanță SMURD. Pompierii nu au descoperit persoane rănite sau captive în casele care au luat foc. Intervenția va continua pe parcursul nopții pentru localizarea și stingerea flăcărilor.

„Pentru localizarea flăcărilor care au cuprins 3 locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti, salvatorii intervin cu 8 autospeciale de stingere. În sprijinul echipajelor operative, la faţa locului intervin şi forţe ale serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă”, a arătat sursa citată.

Din informaţiile de până la acest moment, nu ar exista persoane surprinse de incendiu.

Explozii şi incendii în imobile (cronologie 2019-2020)

Două persoane au murit, iar 25 au fost evacuate, în urma unui incendiu care a izbucnit, duminică, 15 noiembrie, într-un apartament din municipiul Galaţi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Au fost evacuate aproximativ 25 de persoane. A fost găsită o victimă carbonizată în apartament. A fost declarat decesul pentru o altă victimă de aproximativ 60 de ani cu intoxicaţie cu fum aflată în stop cardiorespirator. Alte trei victime intoxicate cu fum sunt fără probleme deosebite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

***

O serie de explozii şi incendii în imobile s-au produs în ultimii doi ani:

2020
29 octombrie – Cinci persoane au fost rănite şi alte 21 evacuate în urma unei explozii produse la demisolul unui bloc din centrul municipiului Galaţi, în urma unei acumulări de gaze. Una dintre victime a suferi arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, restul cu traumatisme uşoare. Dintre cele 21 de persoane evacuate, trei erau copii, iar 18 adulţi.
24 octombrie – O persoană a murit şi alte 18 au fost evacuate în urma unei explozii într-un apartament, urmată de un incendiu, la etajul 7 al unui bloc din strada Aleea Podul Giurgiului din Sectorul 5 al Capitalei.

Incendiu devastator intr-un bloc aflat pe Calea Giuleşti

27 iulie – O explozie urmată de incendiu s-a produs într-un apartament dintr-un bloc aflat pe Calea Giuleşti 42 din Capitală. Nu au fost persoane rănite. Unei fete de 14 ani i s-a acordat primul ajutor ea suferind din cauza expunerii la fum.

31 mai – O explozie urmată de un incendiu a avut loc la parterul unui bloc cu zece etaje situat pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiul Iaşi, două persoane suferind arsuri pe 7% din faţă şi mâini.

31 martie – O explozie urmată de un incendiu a avut loc într-un imobil de trei niveluri din municipiul Braşov. Incendiul a fost localizat înainte să se extindă la celelalte clădiri învecinate. Nu au fost victime.

22 februarie – Două persoane au suferit arsuri şi 83 au fost evacuate, în urma unei explozii produse într-un apartament din municipiul Slatina din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică.
18 februarie – Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” au intervenit în Medgidia, jud. Constanţa, în urma unei explozii într-un bloc (produsă de la o butelie), urmate de incendiu, fără a se înregistra victime.

Incendiu devastator în Galaţi. 7 februarie – Un bloc de garsoniere din municipiul Galaţi a fost evacuat după ce într-unul dintre apartamente s-a produs o explozie urmată de incendiu.

21 ianuarie – O explozie a avut loc într-un bloc de nefamilişti din municipiul Braşov, o persoană fiind rănită.
12 ianuarie – O explozie s-a produs într-un apartament dintr-un bloc din Baia Mare, 38 de persoane fiind evacuate. Explozia n-a fost urmată de incendiu şi n-a provocat victime.

2019
14 noiembrie – Patru persoane au fost rănite în urma unei explozii produse într-un bloc din Tulcea; 56 de garsoniere au fost afectate.

27 august – Pompierii militari suceveni au intervenit în urma unei explozii într-o garsonieră din cartierul Burdujeni, acumularea de gaze care a produs explozia provenind de la o butelie de aragaz. Explozia nu a fost urmată de incendiu şi nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

6 iunie – Un bărbat de 60 de ani a suferit arsuri la mâini şi la faţă în urma unei explozii care a avut loc într-un apartament din Turda, din cauza unei acumulări de gaz. Explozia a deteriorat exteriorul balconului şi nu a fost urmată de incendiu.

27 aprilie – O femeie a suferit arsuri pe corp şi a fost transportată la spital în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze de la o butelie defectă, la un imobil de pe strada Intrarea Calafat din Constanţa. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

24 aprilie – Nouă garsoniere dintr-un bloc din oraşul Balş, judeţul Olt, au fost afectate de o explozie care s-a produs din cauza scurgerii de gaz de la o butelie. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Au fost evacuate 16 persoane, iar două dintre acestea au fost preluate de echipajele medicale cu atac de panică.
Incendiu devastator 24 aprilie – Un bărbat a suferit arsuri pe corp şi a fost transportat la spital în urma unei explozii produse la locuinţa sa din municipiul Constanţa, din cauza unei acumulări de gaze de la o butelie. Explozia a avut loc într-o anexă a imobilului situat pe strada Nucilor, într-o bucătărie de vară.

9 martie – O persoană a fost găsită decedată în urma unui incendiu care s-a produs la mansarda unui bloc de locuinţe aflat pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu din Bucureşti.

5 martie – Un bărbat a suferit arsuri şi a fost transportat la spital în urma unei explozii ce s-a produs în garsoniera unui bloc din municipiul Constanţa. Au fost afectate 11 locuinţe, fiind distruse, printre altele, uşi şi geamuri.

14 februarie – O explozie urmată de incendiu a avut loc la un cămin de nefamilişti, în cartierul Nicolina din Iaşi, 21 de persoane fiind evacuate din cauza fumului, iar o persoană a fost transportată la spital.