Incendiu devastator la o fermă din Satu Mare. 9.000 de găini au murit carbonizate

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri dimineață la o fermă avicolă din localitatea Unimăt, județul Satu Mare. 9.000 de păsări aflate în interiorul halei unde a izbucnit deflagrația au murit carbonizate.

07 dec. 2022, 16:39
Incendiu devastator la o fermă din Satu Mare. 9.000 de găini au murit carbonizate

Incendiu devastator la o fermă din Satu Mare. 9.000 de găini au murit carbonizate în urma unui incendiu devastator care a izbucnit miercuri dimineață la o fermă avicolă din localitatea Unimăt, Satu Mare.

Citește și Explozie urmată de un incendiu la o benzinărie în Galaţi. Un rezervor cu carburanţi a luat foc

Incendiu devastator la o fermă din Satu Mare

Proprietarul fermei a fost cel care a dat alarma la scurt timp după ce a văzut flăcările imense care veneau din zona de producție a halei.

Imediat a sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat 12 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost atât de puternic încât pompierii au fost nevoiți să solicite  sprijinul SVSU Acăș.

„Astăzi, la ora 06:15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la o crescătorie de găini în localitatea Unimăt, județul Satu Mare.

La locul intervenției s-au deplastat 12 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, solucitandu-se și sprijinul SVSU Acăș. Intervenția se afla în dinamică. La locul incendiului se deplasează și Comanda Unității. Hala arde violent cu posibilitate de propagare la următoarea hala. Se intervine pentru oprirea răspândirii focului”, a informat ISU Satu Mare într-un comunicat de presă.

Hala cu o dimensiune de aproximativ 1.000 de metri pătrați a ars în proporție de 90 la sută și din păcate, toate cele 9.000 de păsări aflate în interiorul acesteia în momentul izbucnirii incendiului au murit carbonizate.

Proprietarul fermei a spus că din investiția sa de 1,7 milioane lei, pompieri au salvat doar o parte din bunuri în valoare de 500 mii lei.

Potrivit ISU Satu Mare, cauza incendiului a fost cel mai probabil un scurtcircuit la instalația de ventilare a halei.

Citește și Incendiu la o şcoală din Bacău. Toți elevii și profesorii au fost evacuați