INCENDIU într-o clădire cu mai multe etaje din Honolulu. Trei persoane au murit şi mai multe sunt rănite GALERIE FOTO

Peste 100 de pompieri şi 20 de unităţi de servicii de salvare s-au luptat, vineri, cu un incendiu izbucnit la o clădire de apartamente din Honolulu. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incendiu şi mai multe sunt rănite, majoiritatea fiind intoxicate cu fum.

15 iul. 2017, 05:57

Incendiul a izbucnit la etajul al 26-lea al clădirii şi s-a răspândit rapid cel puţin până la etajul 27, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Honolulu, căpitanul David Jenkins.

Troy Yasuda, un martor ocular care locuieşte într-o clădire din apropiere a declarat că „oamenii se sufocau de la fum”. Acesta a mai precizat că paramedicii au tratat mai mulţi răniţi.

Citeşte şi Incendiu Grenfell Tower. Bilanţul a ajuns la 79 de morţi

Pompierii au verificat de asemenea dacă există persoane blocate în interiorul clădirii.

 Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 12 sunt rănite în incendiul care a izbucnit în clădirea cu etaje „Marco Polo Building”, din Honolulu, au informat pompierii.Aceştia au mai spus că multe persoane s-au intoxicat cu fum şi că acelei clădiri i-ar fi lipsit mijloace de stingere rapidă a incendiilor, cur ar fi extinctoarele, de pildă.

Incendiul s-a declanşat vineri după ora locală 14:00. Focul a izbucnit la etajul 26 al clădirii şi s-a extins până la etajul 28, potrivit purtătorului de cuvânt al Pompierilor, Căpitanul David Jenkind, potrivit CNN.

Aproximativ o sută de pompieri şi peste 20 de unităţi de intervenţie au fost desfăşurate la locul dezastrului.

Sute de rezidenţi ai clădirii au intrat în panică şi au ieşit din locuinţele lor şi s-au repezit pe scări să iasă afară din cauza fumului înecăcios. Unii dintre ei s-au sufocat de fum, iar alţii au rămas captivi în propriile lor locuinţe. Au fost evacuaţi

Blocul a fost construit în 1971. În clădirea de 568 de apartamente. În multe dintre acestea locuies persoane cu diferite dizabilităţi. 

Autorităţile au informat, la un moment dat, că un număr necunoscut de persoane ar fi reuşit să se adăpostească într-o zonă a clădirii în care incendiul nu ajunge.