Incendiu într-un bloc din Constanţa, din cauza unei maşini de spălat. Peste 20 de persoane au fost evacuate

Incendiu într-un bloc din Constanţa. Peste 20 de persoane au fost evacuate, marţi, în urma unui incendiu izbucnit la un bloc din municipiul Constanţa, una dintre acestea suferind un atac de panică. Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs la o maşină de spălat.

26 apr. 2022, 13:24
Incendiu într-un bloc din Constanţa, din cauza unei maşini de spălat. Peste 20 de persoane au fost evacuate
Incendiu într-un bloc din Constanţa

Incendiu într-un bloc din Constanţa. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi, la un incendiu produs într-un apartament situat pe strada Horia Agarici, acolo deplasându-se mai multe autospeciale.

Incendiu într-un bloc din Constanţa

Pompierii au evacut doi adulţi şi un copil, iar alte 20 de persoane au ieşit din bloc în momentul izbucnirii incendiului. De asemenea, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică.

Echipele de intervenţie au reuşit să stingă focul în câteva minute. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la o maşină de spălat.

Citeşte şi: Militarul atacat şi dezarmat într-o unitate din Constanţa urmărea pe telefon o slujbă religioasă. Anchetatorii sunt şocaţi de cât de des îşi schimbă declaraţiile

O explozie puternică a mai avut loc în Constanţa acum două săptămâni

Pompierii au intervenit de urgenţă, în noaptea de miercuri spre joi, în cartierul CET din Constanţa, acolo unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Zeci de locuinţe au fost afectate.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări, o descarcerare, trei echipaje SMURD tip B, o autospecială de transport victime multiple şi trei ambulanţe de la Serviciul Judeţean.

În jurul orei 3:14 minute, prin apel unic de urgență 112 am fost informati despre faptul ca în Constanța, pe aleea Egretei, la un bloc de locuințe P+3, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apa și spuma, 2 autoscari, 1 descarcerare, 3 SMURD tip B, 1 autospecială transport victime mulțime și 3 ambulanțe de la serviciul județean de ambulanță.

In urma incendiului au ars aproximativ 25 mp dintr-o garsoniera situata la etajul 2, iar din cauza exploziei au fost afectate alte 25 de locuințe. Au fost evacuate un număr de 20 de de persoane de către echipajele de intervenție, iar 71 de persoane s-au autoevacuat.

In urma incendiului au fost transportate la spitalul județean Constanța de către 1 SMURD si 1 SAJ, 2 victime care prezentau arsuri.

La fața locului a fost și un reprezentant din cadrul primăriei Constanța în vederea identificarii de persoane care ar avea nevoie de relocare. Incendiul a fost lichidat in mai puțin de o oră, iar misiunea de evaluare a pagubelor s-a finalizat în jurul orei 08.00″, au precizat reprezentanţii de la ISU Dobrogea.