Bebeluş salvat din hazna în judeţul Constanţa. Mama nu şi-a dat seama că naşte

Caz şocant în localitatea Pecineaga din Constanţa. Un bebeluş a fost salvat din haznaua unei gospodării de pompieri. Atâta mama, cât şi fetiţa venită pe lume au fost transportate de urgenţă la spital.

10 apr. 2022, 16:33
Bebeluş salvat din hazna în judeţul Constanţa. Mama nu şi-a dat seama că naşte

Bebeluş salvat din hazna în judeţul Constanţa. Salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost alertaţi duminică să intervină pentru a scoate un nou născut din haznaua unei gospodării din localitatea Pecineaga.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de militari și paramedici cu două autospeciale ale ISU şi cu o ambulanţă.

Citeşte şi: Atenţie, a sоsit vremea întunecată a trădărilоr şi înşelării. Ce aduce Venus în Peşti, pentru fiecare semn al zоdiacului

Femeia nu ar fi realizat că naşte în momentul în care se afla în wc-ul din curte.

„Bebe „a căzut” în urma nașterii. Femeia nu a realizat că naște. A fost scos. E o fetiță, conștientă, cooperanta, preluată de echipajul SAJ de la fata locului”, au precizat reprezentanţii ISU Constanța, conform Dobrogeanews.ro.

Salvatorii spun că nou născutul este o fetiţă care era conştientă şi cooperantă. Mama şi bebeluşul au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Citeşte şi: Oamenii de știință au identificat cel mai neplăcut miros din lume. Ce crezi că-ţi mută cel mai tare nasul din loc?

În 2020, România era pe ultimul loc în UE privind locuinţele cu toaleta în interior. Ponderea locuinţelor din ţara noastră care nu au o toaletă în interior este de peste 10 ori mai mare decât media din Uniunea Europeană.

România este, astfel, singurul stat din UE, unde aproape un sfert din populaţie trăieşte în locuinţe care nu au toaletă în interior, arată datele publicate de Eurostat.

În 2019, aproape doi la sută din populaţie Uniunii Europene trăia în locuinţe care nu aveau toaletă în interior. Numărului persoanelor care nu beneficiază de această facilitate este în scădere cu 1,7 puncte procentuale, comparativ cu 3,7 la sută în anul 2010.

În 2009, la doi ani după aderarea la UE, peste 4 din 10 români chiar trebuiau să iasă din casă în momentul în care trebuiau să îşi facă nevoile. 42,5% din gospodăriile din țară nu aveau WC în casă. Tot cam 2 din 5 se spălau în butoi sau la lighean, dacă se spălau. 41,2% dintre gospodăriile țării nu aveau baie sau duș în 2009. Înainte de 2007, aceste valori mergeau cu încredere către 50%.

Citeşte şi: România, pe ultimul loc în UE privind locuinţele cu toaleta în interior. Aproape 25% dintre români au WC in curte