Incendiu într-un bloc-turn ANL. O autoplatformă pentru salvări la înălţime a intervenit de urgenţă

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, într-un apartament situat la etajul al şaselea al unui bloc ANL cu zece etaje din Iaşi. Zece persoane au ieşit singure din imobil, alte zece fiind evacuate de pompieri.

11 iul. 2023, 21:25
Incendiu într-un bloc-turn ANL. O autoplatformă pentru salvări la înălţime a intervenit de urgenţă

Potrivit ISU Iaşi, un incendiu a izbucnit, marţi, la un apartament situat la etajul 6 din 10, într-un bloc ANL din municipiul Iaşi, pe strada Păcurari.

Acolo intervine Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi cu 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime şi un echipaj de prim ajutor calificat.

Şase morţi şi zeci de răniţi într-un incendiu la un azil de bătrâni VIDEO
”Zece persoane s-au autoevacuat şi 10 persoane au fost evacuate de către pompieri. În apartament nu se aflau persoane”, a transmis ISU Iaşi.

Incendiul a fost stins de echipajele de intervenţie. Pompierii presuspun că focul a pornit de la un scurt-circuit la un echipament casnic, posibil aparatul de aer condiţionat.

Pompierii au evacuat și preluat și un motan aflat într-unul din apartamentele de deasupra celui afectat. Patrupedul a fost dus la veterinar și pus sub oxigen.

Incendiu cu degajări mari de fum la o hală cu mase plastice din Satu Mare. Ro-alert şi după un incendiu în Dâmboviţa