Incendiu la ATI, şapte pacienţi au murit în condiţii cumplite

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, într-o secţie de terapie intensivă dintr-un spital din Cairo, Egipt, unde erau trataţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-12. Şapte persoane au murit şi mai multe au fost rănite.

RomaniaTV.net
26 dec. 2020, 21:30
Incendiu la ATI, şapte pacienţi au murit în condiţii cumplite

Incendiu la ATI. Şapte pacienţi cu covid-19 au murit, sâmbătă, într-un incendiu la un spital situat la nord de Cairo, o dramă care a determinat autorităţile să deschidă o anchetă în vederea stabilirii cauzelor, potrivit unor surse din cadrul securităţii şi judiciare.
Alte cinci persoane au fost rănite în incendiu, care a izbucnit la un spital în oraşul Obour, situat în apropiere de capitală.

Cauzele incendiului nu au fost stabilite imediat, iar ”parchetul a deschis o anchetă”, potrivit surselor citate.
Pompieri au fost trimişi să intervină şi au controlat incendiul, scrie presa locală.

Incendiu la ATI. Egiptul, o ţară cu 100 de milioane de locuitori, a înregistrat în mod oficial 130.000 de contaminări cu noul  coronavirus şi peste 7.300 de morţi din cauza covid-19.

Pandemia a pus la grea încercare infrastructurile şi sistemul de sănătate egiptean, îmbătrânite şi copleţite de numărul mare de cazuri.

STARE DE URGENŢĂ timp de şase luni. Preşedintele a semnat decretul
Sindicate ale personalului medical au avertizat cu privire la posibilitatea unei prăbuşiri totale a sistemului sanitar.

Un incendiu a avut loc la un spital din Alexandria (nord), în iunie, soldat cu moartea a şapte pacienţi cu covic-19 şi rănirea altor şapte.

Raport după controalele în secţiile ATI: 1.921 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor

Incendiu la ATI şi în România. O tragedie asemănătoare s-a petrecut în luna noiembrie în România, la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde zece bolnavi de COVID-19, în stare gravă, au murit într-un incendiu care a cuprins secția de terapie intensivă.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat, luni, raportul întocmit după controalele din secţiile ATI. Din 17.11.2020, echipele mixte de specialişti ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, DSP şi/sau ISCIR au derulat 292 controale de prevenire la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare existente la nivel naţional şi au identificat 1.921 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 138 dintre acestea fiind remediate pe timpul verificărilor.

Pentru neconformităţile identificate în teren, personalul specializat a aplicat 1.493 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 amenzi, în cuantum de 448.401 lei. Verificările au fost demarate la nivel naţional după incendiul din Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.