Incendiu la bordul unei nave militare din Portul Constanţa. Muniţia şi armamentul au fost evacuate de urgenţă

Un incendiu a izbucnit, luni seara, la bordul unei nave militare din Portul Constanţa, pentru stingerea incendiului acţionând cinci autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD. 

RomaniaTV.net
30 oct. 2017, 18:02
Incendiu la bordul unei nave militare din Portul Constanţa. Muniţia şi armamentul au fost evacuate de urgenţă

Nava se afla în Dana 0 a Portului Constanţa. Incendiul s-a manifestat în sala de motoare şi se manifesta cu degajare mare de fum. Incendiul a fost stins după aproximativ două ore, fără a se înregistra victime.

Nava afectată este Dragorul Maritim 24 „Sublocotenent Alexandru Axente”, notează Ziua de Constanta.

Citeşte şi Sfârşit tragic pentru o bătrână dintr-o localitate dâmboviţeană. Femeia a murit carbonizată în propria casă

„Grupele de vitalitate ale navei şi ale Portului Militar Constanţa au acţionat în conformitate cu procedurile de operare în vigoare, s-a apelat pentru sprijin şi pentru rapiditate prin 112 la ISU Dobrogea care au venit cu promptitudine şi ne-au ajutat. Incendiul a fost lichidat, evaluăm situaţia şi urmările pentru a vedea exact care sunt paşii următori. Nu sunt victime, nici oameni răniţi sau intoxicaţi cu fum. Toată situaţia se află sub control. În prezent, nu se cunoaşte cauta incendiului, se evaluează situaţia pentru a se stabili cu exactitate din ce cauza a izbucnit incendiul. În momentul izbucnirii incendiului la bordul navei se aflau militarii care se află în serviciu de permanenţă. Muniţia şi armamentul din zona respectivă au fost evacuate de urgenţă în Dana Militară şi s-au luat toate măsurile în conformitate cu procedurile în vigoare”, a declarat comandorul Mihai Panait, şeful de Stat Major al Comandamentului Flotei.

Echipajul dragorului maritim este format din 79 de persoane, dintre care 7 ofiţeri, reprezentanţii instituţiei spunând că atunci când nava nu este în misiuni sau nu participă la exerciţii echipajul este unul redus, fără a spune însă câţi militari erau la bordul navei în momentul producerii incendiului.

Acesta este al doilea incident de acest gen care are loc în Portul Constanţa în mai puţin de o săptămână, după ce în urmă cu patru zile a luat foc remorcherul Hercules, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, incendiul manifestându-se în camera motoarelor.