Incendiu la casa memorială a fostului preşedinte Gheorghe Gheorghiu-Dej, în Bârlad

Casa memorială din Bârlad a fostului preşedinte comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost afectată de un incendiu izbucnit, în noaptea de duminică spre luni. Flăcările au distrus o parte din acoperişul clădirii.

07 mart. 2016, 09:30
Incendiu la casa memorială a fostului preşedinte Gheorghe Gheorghiu-Dej, în Bârlad

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a izbucnit la acoperişul unei anexe a casei din Bârlad în care a crescut Gheorghiu-Dej şi ulterior s-a extins la locuinţă.

Un trecător a observat flăcările şi a sunat la numărul de urgenţă 112, la intervenţie fiind trimise două autospeciale cu apă şi spumă.

„În momentul în care echipajele au ajuns, incendiul se manifesta la acoperişurile de la casa memorială şi o anexă a imobilului. Intervenţia a fost de scurtă durată întrucât s-a reuşit rapid localizarea şi stingerea flăcărilor, fără ca acestea să se extindă şi în interiorul imobilului”, a declarat, luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

În urma cercetărilor, pompierii au constatat că incendiul a izbucnit de la un foc făcut în apropierea casei memoriale, după ce vântul a ridicat scântei până la acoperişul anexei.

In aceasta casa, construita la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, s-a nascut Gheorghe Gheorghiu Dej, pe data de 8 noiembrie 1901, cel care a fost presedinte al Romaniei, in perioada 1961-1965.