Incendiu la depozitul de probe al Poliției Capitalei. Oamenii legii iau în considerare ca focul să fi fost pus intenționat

Incendiu de proporții la unul dintre depozitele de probe ale Poliției Capitalei. Timp de peste 12 ore flăcările au făcut ravagii, iar pompierii cu greu au reușit să le lichideze.

03 oct. 2023, 12:10
Incendiu la depozitul de probe al Poliției Capitalei. Oamenii legii iau în considerare ca focul să fi fost pus intenționat
Incendiu la depozitul de probe al Poliției Capitalei. Oamenii legii iau în considerare ca focul să fi fost pus intenționat

Incendiu la unul dintre depozitele de probe ale Poliției Capitalei, aflat în vecinătatea Maternității Giulești. Pompierii din București au fost în alertă, luptându-se peste 12 ore cu focul.

Citește și: Nicuşor Dan l-a demis pe şeful Poliţiei Locale Bucureşti

Incendiu la depozitul Poliției Capitalei. Au ars probele ilegalităților

UPDATE

„În camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, situată într-o clădire din Sectorul 6, după o estimare preliminară, se aflau următoarele bunuri:

-Țigări
-Articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare
– Biciclete, triciclete, trotinete
-Produse agrement ( jucării, articole sportive etc)
-Alcool
-Scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor
-Arme albe ( cuțite, săbii, arcuri )
-Telefoane
-Laptopuri
-Motociclete
-Scutere
-Dezinfectant
-Produse cosmetice
-Parfumuri
-Componente PC

Depozitul se află în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București și are o suprafață de aproximativ 1.200m², Direcția Generală de Poliție a Municipiului București plătind doar o parte din utilități. În acest spațiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală. Toată locația are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum și puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit.

Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, același depozit având și supraveghere video asigurată de DGRFPMB. Precizăm, de asemenea, că paza și serviciile în ceea ce privește protoculul de protecție și stingere a incendiilor este asigurat de către locatorul spațiului, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București achita aceste servicii”, a transmis Poliția Capitalei.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Reprezentanţii ISU estimează că bunurile aflate în imobil sunt afectate în proporţie de peste 50%, fiind vorba despre probe confiscate de polițiști în anchete penale.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă în subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinaţia de depozitate, în str. Boişoara. Clădirea are formă dreptunghiulară şi acţionăm de pe cele patru laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizeaza alimentarea cu apă din afara obiectivului”, a anunțat ISU Bucureşti-Ilfov la momentul intervenției.

Sursa citată a precizat că suprafaţa subsolului este de aproximativ 3.000 mp.

„La data de 2 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu. Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Din fericire, nu a existat risc de propagare şi nicio persoană nu a fost pusă în pericol. Deocamdată nu se ştie cauza izbucnirii acestui incendiu, dar poliţiştii nu exclud ipoteza ca focul să fi fost pus intenţionat. Zona este cunoscută de vecini ca loc de depozitare al maşinilor confiscate de instituţiile statului.

Citește și: VIDEO Peste 100 de morţi, inclusiv mirele şi mireasa, şi 150 de răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-o sală de nunţi din Irak