VIDEO Peste 100 de morţi, inclusiv mirele şi mireasa, şi 150 de răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-o sală de nunţi din Irak

Cel puţin 100 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite, după ce un incendiu a izbucnit la o nuntă în nordul Irakului, a anunţat presa de stat, transmite BBC.

27 sept. 2023, 08:43
VIDEO Peste 100 de morţi, inclusiv mirele şi mireasa, şi 150 de răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-o sală de nunţi din Irak

Mireasa şi mirele s-ar afla printre victime, potrivit presei locale. Incendiul a avut loc în districtul Al-Hamdaniya din provincia Nineveh, în nordul Irakului, marţi seara târziu.

Încă nu este clar ce a provocat incendiul, dar primele informaţii spun că acesta a izbucnit după ce au fost aprinse focuri de artificii.

O fotografie postată de agenţia irakiană de ştiri Nina arată zeci de pompieri care se luptă cu focul, iar imaginile publicate de jurnaliştii locali pe reţelele de socializare arată rămăşiţele carbonizate ale sălii de evenimente.

Este posibil ca panourile inflamabile din clădire să fi ajutat la răspândirea flăcărilor, provocând căderea unor părţi din tavan.

„Incendiul a dus la prăbuşirea unor părţi ale sălii, ca urmare a utilizării unor materiale de construcţie foarte inflamabile şi ieftine, care se prăbuşesc în câteva minute atunci când izbucneşte un incendiu”, a declarat direcţia de apărare civilă din Irak, citată de o agenţie de presă separată Nina.

Pompierii au putut fi văzuţi la primele ore ale dimineţii de miercuri dimineaţă căţărându-se pe dărâmăturile clădirii în căutarea supravieţuitorilor, într-o înregistrare video filmată la faţa locului de un corespondent al agenţiei de presă Reuters.

Citeşte şi: A murit Zoleka, nepoata lui Nelson Mandela, la 43 de ani. Avea cancer de mai bine de zece ani

Martorii oculari au declarat că sute de persoane se aflau acolo pentru a sărbători, când clădirea a luat foc în jurul orei locale 10:45 (19:45 GMT).

„Am văzut focul pulsând, ieşind din sală. Cei care au reuşit au ieşit, iar cei care nu au reuşit au rămas blocaţi. Chiar şi cei care au reuşit să iasă erau rupţi”, a declarat pentru Reuters Imad Yohana, un tânăr de 34 de ani care a scăpat din infern.

Ambulanţe şi echipaje medicale au fost trimise la faţa locului de către autorităţile irakiene, potrivit declaraţiilor oficiale.

Premierul irakian le-a spus oficialilor să „mobilizeze toate eforturile pentru a le oferi ajutor celor afectaţi de acest incident nefericit”, a declarat biroul său într-o postare pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Răniţii au fost transferaţi la spitale din regiunea Ninive, a declarat guvernatorul regiunii pentru INA. El a sugerat că numărul morţilor şi al răniţilor nu a fost stabilit şi ar putea creşte.

La principalul spital din Hamdaniya, un oraş situat la est de Mosul, capitala regiunii, zeci de persoane au sosit pentru a dona sânge pentru a-i ajuta pe răniţi.

Citeşte şi: Cea mai ciudată evadare. Motivul pentru care un rus a fugit din închisoare chiar în ziua când urma să fie eliberat