Incendiu la groapa de gunoi de la Sighişoara. Autoritățile au trimis mesaj RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum

Incendiu la groapa de gunoi de la Sighişoara. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a transmis, luni seara, un mesaj de avertizare prin RO-ALERT pentru locuitorii municipiului Sighişoara, din cauza degajărilor mari de fum.

28 iun. 2021, 21:20
Incendiu la groapa de gunoi de la Sighişoara. Autoritățile au trimis mesaj RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Incendiu la groapa de gunoi de la Sighişoara

Incendiu

la groapa de gunoi de la Sighişoara. Conform reprezentanţilor ISU, incendiul se manifestă cu flacără deschisă pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi. În ajutorul pompierilor din Sighişoara se deplasează şi o autospecială din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş.

Intervenție la Depozitul de deșeuri Sighișoara.

Pompierii intervin pentru stingerea incendiului de la Depozitul de deșeuri Sighișoara.

Posted by RadioSon Sighisoara on Monday, June 28, 2021

A fost anunţată şi Garda de Mediu despre existenţa incendiului (…) În momentul de faţă sunt degajări mari de fum la incendiu, în acest sens a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populaţiei prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT„, a mai informat ISU Mureş, potrivit Agerpres.

Incendiu Depozit deseuri Sighisoara

Incendiu la Depozitul de deseuri Sighisoara.În această după-amiază, pompierii militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Sighisoara au fost solicitați să intervină la un incendiu la Depozitul de deșeuri din municipiu.Incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 400 mp, potrivit ISU Mureș. S-a deplasat in sprijin si o autospeciala din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Mures și a fost anuntata si Garda de Mediu despre existenta incendiului, a mai transmis ISU Mureș.Pentru că au existat degajari de fum a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populatiei prin intermediul aplicatiei RO-ALERT, pentru ca cetatenii sa ia masuri pentru inchiderea ferestrelor si a usilor, respectiv evitarea tranzitarii zonei afectate.

Posted by RadioSon Sighisoara on Monday, June 28, 2021

Citeşte şi: Furtună „apocaliptică” la Moscova. Fulgerele au provocat un incendiu devastator VIDEO

Incendiu la groapa de gunoi de la Sighişoara

Informația a fost confirmată de Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, care a precizat că din primele informații, fumul nu se îndreaptă spre oraș, ci către pădurile din zona limitrofă. „Există un pericol (n. r. – de poluare), vorbim de noxe și de fum. Deocadamdată, vântul bate puternic, dar nu bate spre Sighișoara, din câte am observat din precizările meteo, vântul se duce în zona limitrofă împădurită Sighișoarei. Nu este un suprafață mare, este al treilea incident anul acesta. Garda de Mediu are câteva controale făcute acolo, a dat amenzi mari”, a precizat Octavian Berceanu pentru Libertatea.ro.

Octavian Berceanu a mai precizat că nu există informații despre prezența unor deșeuri periculoase, dar „deocamdată e greu de identificat, trebuie să vină aboratoarele acreditate să facă analize”.

Deși funcționa legal, Octavian Berceanu a arătat că au fost descoperite numeroase deficiențe la această groapă de gunoi. „Modul de operare, modul de depozitare, groapa emană niște gaze, modul de colectare al gazelor care trebuie și ele trecute printr-o instalație și eliminate. Tot timpul depozitul de la Sighișoara a avut probleme. Măsurile dispuse de Garda de Mediu trebuiau verificate pe 4 iulie”, a mai declarat Octavian Berceanu, întrebat despre principalele deficiențe.

Berceanu a precizat că, ultima dată când a luat foc groapa de gunoi, a ars mocnit o lună de zile.

Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Sighioara pompirii intervenind cu mai multe autospeciale. Gunoaiele ard cu degajare mare de fum, pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi.


loading...