Incendiu la maternitate, zece bebeluşi au murit. Copiii aveau între câteva zile şi trei luni

O nouă tragedie zguduie lumea. Un incendiu violent produs la un spital din India a dus la moartea a cel puţin zece copilaşi.

09 ian. 2021, 09:18
Incendiu la maternitate, zece bebeluşi au murit. Copiii aveau între câteva zile şi trei luni

Incendiu la maternitate. Zece bebeluşi au murit într-un incendiu produs într-un spital din India, membrii personalului grăbindu-se să evacueze secţia în primele ore ale zilei de sâmbătă, informează BBC.

Şapte sugari au fost salvaţi din flăcări înainte ca pompierii să ajungă la spitalul districtual Bhandara din statul Maharashtra.

Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a descris incidentul ca pe o „tragedie care îi distruge inima”, scrie news.ro.

Incendiu la maternitate. Cauza nu este încă cunoscută şi o investigaţie este în curs de desfăşurare. Incendiul a început la aproximativ 02:00, ora locală (20:30 GMT vineri), potrivit oficialilor spitalului.

Eforturile de salvare au fost împiedicate de explozii continue în interiorul secţiei, relatează presa locală. O asistentă de serviciu a declarat că a alertat autorităţile după ce a văzut fum ieşind din unitatea de îngrijire a nou-născuţilor din spital.

„Autorităţile spitalului au salvat şapte copii, dar 10 au murit într-un incident nefericit”, a declarat reporterilor chirurgul Pramod Khandate.

Copiii aveau între câteva zile şi trei luni.

 

Coronavirusul a adus saloane mai pline şi mai multe incendii la ATI. Şi nu îţi vorbesc aici doar de România. În India, patru incendii au avut loc în secţiile de terapie intensivă în ultimele cinci luni. În Ahmedabad, 8 oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi după ce flăcările au devastat o unitate ATI dintr-un spital suport covid.

Tragedie de Crăciun la Spitalul Socola din Iași. Pacient mort după un incendiu într-un salon

India are probleme şi cu coronavirusul.

A doua cea mai populată ţară din lume va începe un program uriaş de imunizare în următoarele săptămâni, n principal cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca/Universitatea Oxford, în timp ce vaccinul COVAXIN al companiei Bharat Biotech va fi administrat în condiţii stricte având în vedere că nu au fost publicate încă date referitoare la eficacitatea acestuia.

Autoritatea de reglementare a anunţat că eficacitatea generală a vaccinului realizat de AstraZeneca/Universitatea Oxford este de 70,42%, în timp ce vaccinul COVAXIN, produs de Biotech, este ”sigur şi oferă o reacţie imunitară puternică”.