Tragedie de Crăciun la Spitalul Socola din Iași. Pacient mort după un incendiu într-un salon

Un bărbat în vârstă de 33 ani, abia internat la Spitalul Socola, a murit intoxicat cu fum, după ce în salonul în care se afla a luat foc salteaua.

25 dec. 2020, 09:49
Tragedie de Crăciun la Spitalul Socola din Iași. Pacient mort după un incendiu într-un salon

Tragedie de Crăciun la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde un bărbat în vârstă de 33 ani a murit intoxicat cu fum într-un salon al spitalului, după ce a luat foc salteaua de la o țigară scăpată din mână, anunţă BZI.ro.

Primii care au observat fumul au fost angajaţii spitalului, care au intervenit imediat și au evacuat 18 pacienţi. A fost scos în viaţă şi pacientul din salonul în care a pornit incendiul. Bărbatul de 33 ani era în stare de semiconștientă şi  prezenta arsuri si simptome de intoxicatie cu fum si gaze toxice.

Medicii SMURD au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor, dar din păcate nu au mai putut face nimic pentru el. Acesta a fost declarat decedat după trei ore.

„Au fost evacuaţi 18 pacienţi care nu prezentau afecţiuni medicale iar a 19-a persoană, bărbat, 33 de ani, era semiconştientă, prezenta arsuri şi simptome de intoxicaţie cu fum şi gaze toxice. A ars o saltea de pat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 6,00”, informează ISU Iaşi.

La spital au ajuns şi două autospeciale IGSU care au stins incendiul. La locul incendiului nu s-au găsit brichete, iar instalația electrică funcționa normal. De altfel, imediat a și început o anchetă pentru a se afla care au fost cauzele produceri acestui incendiu.

Citeşte şi: Un pacient internat la Socola s-a sinucis. Cum a reuşit să fenteze vigilenţa personalului medical