Incendiu la New York. Şase persoane, între care şi patru copii au murit

Şase persoane, între care şi patru copii au murit în incendiul izbucnit într-un apartament dintr-un HML, în Harlem. Incendiul pare a fi de origine aparent accidentală, au informat Pompierii new-yorkezi.

08 mai 2019, 15:38

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în ansamblul HLM care datează din 1910 şi cuprinde 40 de clădiri din nordul Harlemului. bIncendiul s-a declanşat la ora locală 01:40.

Un apartament de la etajul al 5-lea a izbucnit în flăcări, miercuri dimimneaţa, iar pompierii „s-au luptat cu focul pentru a stinge incendiul”, a informat şeful Pompierilor new-yorkezi, Daniel Nigro, preluat de presa americană.

Când pompierii au pătruns în apartamentul de la etajul 5 al clădirii, au găsit în camerele din spate ale imobilului şase persoane care muriseră din cauza flăcărilor. Între victime se numără şi patru copii decedaţi şi doi adulţi.

 

După o oră şi jumătate de la izbucnirea sinistrului, acesta a fost stins de către pompieri. Potrivit mai multor surse media, copiii morţi aveau vârste de 3 şi 11 ani.

Din primele informaţii, autorităţile susţin că incendiul s-a produs accidental, şi nu provocat, au precizat pompierii. 

În decembrie 2017, New Yorkul s-a confruntat cu cel mai grav incendiu din 1990, când un copi care se juca la un aragaz a declanşat focul într-un imobil din Bronx. În acel incendiu au murit 13 persoane.