Incendiu la o fabrică, lângă Dhaka. Cel puţin 24 de morţi şi 74 de răniţi

Un puternic incendiu izbucnit sâmbătă seara la o fabrică de ambalare a ţigărilor şi a produselor alimentare a dus la moartea a cel puţin 24 de persoane şi rănirea câtorva zeci.

11 sept. 2016, 05:53
Incendiu la o fabrică, lângă Dhaka. Cel puţin 24 de morţi şi 74 de răniţi

Din cauza flăcărilor foarte mari nu am putut începe operaţiunile de salvare decât foarte târziu în noapte„, a declarat duminică Ajit Kumar Bhoumik, un înalt oficial al serviciului de pompieri din Bangladesh. „Focul s-a extins şi la alte etaje, unde erau depozitate cantități uriaşe de produse chimice şi alte obiecte inflamabile„, a mai explicat acesta.

Incendiul a avut loc în zona industrială Tongi, situată la 20 km nord de Dhaka, capitala statului Bangladesh. Se presupune că la originea sa ar fi fost explozia unui cazan. Bilanţul provizoriu indică 24 de morţi şi 74 de răniţi.

Bangladesh-ul este al doilea cel mai mare exportator mondial de îmbrăcăminte, după China, iar accidentele industriale sunt frecvente în această ţară. Cel mai grav dintre ele s-a produs în 2013, când prăbuşirea clădirii Rana Plaza a dus la moartea a 1.100 de muncitori.