Incendiu la o fabrică de artificii din India, cel puţin 12 morţi

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în două incidente separate petrecute în regiune chiar înainte de lockdown-ul la nivel naţional.

12 feb. 2021, 23:21
Incendiu la o fabrică de artificii din India, cel puţin 12 morţi

Incendiu la o fabrică de artificii din India. Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa vineri într-un incendiu izbucnit la o fabrică de artificii din statul indian Tamil Nadu (sud), a informat poliţia locală, citată de Reuters.

Potrivit lui Raja Narayanan, un oficial al poliţiei regionale, o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a stabili cauzele incendiului izbucnit la fabrica din Achankulam, un sat din districtul Virudhunagar.

„Doisprezece persoane au murit şi 26 au fost spitalizate în urma accidentului produs la fabrică în această după-amiază”, a precizat el după incendiu.

Districtul Virudhunagar este capitala petardelor din India, sute de mii de oameni din regiune fiind dependenţi de industria pirotehnică pentru a trăi. Accidentele sunt frecvente.

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în două incidente separate petrecute în regiune chiar înainte de lockdown-ul la nivel naţional impus în urma pandemiei de COVID-19 în luna martie. Incendii izbucnite la fabrici pirotehnice în 2009 şi 2012 au ucis circa 40 de persoane fiecare.

Crimă șocantă în India. Și-au omorât fiicele fără milă după ce au primit ”un mesaj divin”

Gheţar prăbuşit în India: Operaţiune de foraj pentru salvarea unui grup de 30 de oameni blocaţi într-un tunel

Echipele de salvare au demarat joi o operaţiune de foraj în nordul Indiei în speranţa de a ajunge la un grup de 30 de persoane rămase blocate într-un tunel după ce o viitură uriaşă, cauzată de fragmentarea şi prăbuşirea unui gheţar, a devastat duminica trecută valea unui râu, unde 32 de oameni au murit şi alţi 170 sunt daţi dispăruţi, informează AFP.

În acea vale montană din statul Uttarakhand, în Tapovan, echipele de salvatori lucrează zi şi noapte pentru curăţa zona de tonele de roci, noroi şi zăpadă care au blocat intrarea în tunelul unei centrale hidroelectrice, distrusă de viitură.

Alte 170 de persoane sunt date dispărute în acest stat indian din Munţii Himalaya, cu o suprafaţă puţin mai mică decât cea a Elveţiei, după catastrofa de duminică, iar salvatorii au recuperat până acum doar 32 de cadavre.

În tunel, pe măsură ce speranţa găsirii unor supravieţuitori devine tot mai mică, operaţiunile progresează cu lentoare, din cauza diametrului redus al căii de acces şi a cantităţii mari de deşeuri care îngreunează eforturile salvatorilor.

Joi, o operaţiune de foraj a fost demarată la nivelul unuia dintre tunelurile adiacente, în speranţa ca salvatorii să ajungă la cei 30 de oameni blocaţi în interior, au precizat autorităţile indiene.

„Tunelurile comunică dincolo de punctul în care s-au acumulat deşeuri şi noroi”, a declarat Vivek Pandy, un membru al echipelor de salvare, pentru cotidianul Times of India. „Sperăm că muncitorii blocaţi se află în tunelul adiacent, unde putem să ajungem”, a mai spus el.

Părinţii şi rudele muncitorilor blocaţi, copleşiţi de angoasă şi de durere, încep să îşi piardă răbdarea şi speranţa. Unii dintre ei au criticat dur autorităţile locale, miercuri.

„Toată această operaţiune de salvare este o glumă”, a spus Sanjay Pant, originar din Uttar Pradesh, statul învecinat, al cărui frate în vârstă de 24 de ani, Abhishek, se află cel mai probabil în tunel.

„Folosesc doar un buldozer!”, a exclamat Sanjay Pant, plângându-se de lentoarea operaţiunilor de salvare şi de mijloacele utilizate. „Nu suntem în secolul al XVIII-lea (…), unde este tehnologia noastră, unde sunt utilajele noastre?”, a adăugat el.