Incendiu la o fermă din Brăila, afectată de pesta porcină: 1.700 de porci au murit UPDATE

Pompierii brăileni au reuşit luni dimineaţă să stingă incendiul care cuprinsese o hală a uneia dintre cele mai mari ferme din judeţ, de la Tichileşti, aproximativ 1700 de porci murind asfixiaţi sau arşi. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit.

RomaniaTV.net
10 sept. 2018, 05:48
Incendiu la o fermă din Brăila, afectată de pesta porcină: 1.700 de porci au murit UPDATE

UPDATE Cauza probabilă a incendiului puternic care a izbucnit, luni dimineaţă, la o fermă din localitatea Tichileşti, afectată de virusul pestei porcine africane, eveniment în urma căruia 1.700 de porci au murit prin ardere sau asfixiere, a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

„Cauza probabilă a incendiului izbucnit la o ferma de porci din Tichileşti este un scurtcircuit la instalaţia electrică, un cablu electric fiind defect”, a declarat col. Ştefan Stoian, citat de Agerpres.

_________

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ştefan Stoian, focul care cuprinsese una dintre halele fermei de la Tichileşti a fost lichidat, însă pompierii rămân la locul incendiului pentru a nu apărea noi focare.

Misiunea de stingere a focului a fost extrem de dificilă din cauza suprafeţei mari care a ars si a posiblităţii ca acoperişul clădirii să se prăbuşească.

Iniţial, reprezentanţii ISU Braila au anunţat că aproximativ 10.000 de porci sunt în ferma cuprinsă de foc. Însă ulterior, în urma cercetărilor, s-a stabilit că este vorba despre 2.500. Aproximativ 1.700 au murit prin asfixiere sau ardere, restul fiind salvaţi de pompieri şi de muncitori ai fermei de la Tichileşti, scrie News.ro.

Cauza incendiului urmează a fi stabilită.

De asemenea, poliţia a demarat o anchetă şi a întocmit dosar penal.

La ferma de la Tichileşti erau 35.000 de porci, însă după confirmarea pestei porcine africane, toate animalele trebuie ucise, acţiunea de sacrificare fiind în curs de desfăşurare