Incendiu la Politehnica București. Arde clădirea Rectoratului

Pompierii din București intervin cu 10 autospeciale de stingere la un incendiu care a izbucnit la Politehnica București. Sunt degajări mari de fum din clădirea Rectorului, fără a se vedea flacăra.

16 feb. 2021, 17:48
Incendiu la Politehnica București. Arde clădirea Rectoratului

UPDATE: Incendiul de la subsolul rectoratului Universităţii Politehnica a fost stins de pompieri şi nu au fost înregistrate victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov. Conform ISUBIF, incendiul s-a manifestat la subsolul clădirii, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, într-o cameră tehnică.

Incendiu la Politehnica București. ISU Bucureşti-ILfov intervine, marţi, la un incendiu izbucnit la  Politehnica Bucureşti. Zece autospeciale s-au deplasat la fața locului pentru a stinge flăcările.

”Sunt zece autospeciale care intervin în acest moment. Incendiu la Politehnică. Este în desfășurare acest incendiu. Vorbim despre degajări foarte mari de fum. E vorba despre subsolul unei clădiri. Sunt date de primă mână. Fără victime, din primele date”, a spus Sabina Iosub la Antena 3.

Citește și: O maşină a intrat într-o florărie cu tot cu o femeie pe capotă. Între victime sunt şi doi copii

Incendiu la Politehnica București. Conform primelor informații, incendiul ar fi pornit un aparat de aer condiționat (purificator de aer) care ar fi făcut un scurt circuit. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incediului care a izbucnit la subsolul clădirii rectoratului.

„O instalatie, un echipament de incalzire s-a suprasolicitat si a luat foc. Era foarte mult fum. Incidentul s-a produs la subsolul unei cladii de langa Rectorat. Studentii nu sunt la cursuri dupa cum stiti, am evacuat tot”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB pentru Edupedu.ro.

Incendiu la Politehnica București

O femeie a căzut de la etajul 6 în încercarea de a scăpa dintr-un incendiu într-un apartament

Incendiu puternic la un apartament din Constanța. Proprietara locuinţei a încercat să scape din flăcări, ieşind în exteriorul balconului, dar a căzut în gol de la etajul 6 chiar în fața pompierilor.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au intervenit marţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc cu 7 etaje de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa. O femeie, proprietarea apartamentului care a luat foc, a căzut de la etajul 6. Femeia a escaladat balconul şi a căzut de la mare înălţime lângă bloc. Din nefericire, nu era nicio plasă de siguranţă întinsă acolo.

Iniţial, femeia care a căzut de la etajul 6 a primit îngrijiri la faţa locului, fiind în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, femeia a murit. Cu ajutorul autoscării, pompierii au evacuat două persoane, un bărbat și o femeie, care locuiesc la un apartament învecinat celui care a fost cuprins de flăcări.