Incendiu la Chevron, în California. Fumul a înnegrit cerul. Rafinăria este la sud de Aeroportul Internaţional din Los Angeles

Autorităţile americane au răpuns prompt unui incendiu izbucnit la rafinăria Chevron din El Segundo, California. Nori groşi de fum negru au acoperit cerul.  

18 oct. 2017, 06:12
Incendiu la Chevron, în California. Fumul a înnegrit cerul. Rafinăria este la sud de Aeroportul Internaţional din Los Angeles

Incendiul a izbucnit în apropiere de un depozit al rafinăriei Chevron din El Segundo. Flăcările au cuprins şi liniile de înaltă tensiune şi ameninţă rezervoarele de combustibil stocate.

Incendiul a fost precedat de o explozie în zonă, potrivit presei americane. Nori de fum negru se ridicau în atmosferă deasupra cartierelor rezidenţiale, iar pompierii aflaţi în intervenţie le-au cerut cetăţenilor din zona afectată să închisă ferestrele locuinţelor şi să stea la adăpost, nu să iasă din casă.

Deocamdată nu s-au făcut evacuări de persoane.

Rafinăria Chevron a fost construită în 1911. Este cea mai mare rafinărie de pe West Coast (Coasta de Vest).

Potrivit Chevron, rafinăria procesează peste 274.000 de barili de petrol zilnic şi are o capacitate de depozitare de 12,5 milioane de barili de petrol în peste 150 de rezervoare. 

Rafinăria se află la sud de Aeroportul Internaţional din Los Angeles. Nu s-au reportat întreruperi ale traficului aerian în urma fumului degajat în urma acestui accident.