Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo distrus de foc, după un număr dedicat Tunisiei

Săptămânalul satiric Charlie Hebdo tocmai scosese un număr dedicat special alegerilor din Tunisia, câştigate de către islamişti,  denumit Charia Hebdo (şaria este legea islamică), iar redactorul şef trecut în caseta de redacţie a fost profetul Mohamed.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 08:47
Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo distrus de foc, după un număr dedicat Tunisiei

Redacţia publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, care publică miercuri un număr special după alegerile din Tunisia, a fost distrusă în noaptea de marţi spre miercuri la Paris de un incendiu pus de o mână criminală, au anunţat surse din cadrul poliţiei. Potrivit acestora, la originea incendiului s-ar fi aflat un cocteil molotov, transmite AFP, citată de Agerpres.

Săptămânalul, rebotezat pentru această ocazie ‘Charia Hebdo’, a decis să-l facă ‘redactor-şef’ al numărului de miercuri pe… profetul Mahomed, pentru a ‘sărbători victoria’ partidului islamist Ennahda în Tunisia.

Incendiul s-a declanşat în jurul orei 01.00 dimineaţa, dar în prezent a fost stins şi nu s-au înregistrat răniţi, au menţionat sursele poliţieneşti.

Acestea au mai spus că a fost lansată o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele în care a izbucnit incendiul, dar că deocamdată nu au avut loc arestări.

Directorul publicaţiei, caricaturistul Charb, a declarat pentru AFP că ‘totul este distrus’. Potrivit medicului şi cronicarului Patrick Pelloux, cocteilul molotov a fost aruncat în vitrină şi a dus la aprinderea sistemului informatic.