Incendiu la spital Covid 19, trei pacienţi au murit. Focul a fost declanşat de un ventilator VIDEO

Trei persoane au murit într-un incendiu declanşat la o secţie de bolnavi de COVID-19 într-un spital din Rusia.

09 iun. 2021, 13:15
Incendiu la spital Covid 19, trei pacienţi au murit. Focul a fost declanşat de un ventilator VIDEO

Incendiu la spital Covid. Trei pacienţi ai unui spital din Rusia au murit într-un incendiu izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, au anunţat autorităţile ruse, existând suspiciunea că incendiul a fost declanşat de un aparat de respiraţie artificială, informează AFP.

Potrivit Comitetului de anchetă din Riazan, la sud-est de Moscova, focul s-a declanşat la orele locale 03:30 (00:30 GMT) în secţia de reanimare a unui spital public din acest oraş cu circa 500.000 de locuitori.

„În urma incendiului, trei persoane au decedat. Şapte persoane ce prezentau semne de intoxicaţie şi de arsuri au fost spitalizate”, a anunţat într-un comunicat Comitetul de anchetă, care a declanşat o anchetă pentru „neglijenţă generatoare de moarte”, precizând că, deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută.

Cu toate acestea, guvernatorul regiunii Riazan, Nikolai Liubimov, a declarat, la televiziunea publică, că incendiul a izbucnit din cauza unui aparat de respiraţie artificială, care a luat foc. „În unul dintre saloanele unităţii de terapie intensivă exista un pacient în stare gravă, conectat la ventilator (…) Se pare că ventilatorul a luat foc”, a declarat el, citat de agenţiile de presă ruse. Cele trei persoane decedate erau pacienţi, a adăugat guvernatorul.

Potrivit postului Rossiya 24, situaţia cea mai gravă este a unei infirmiere, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Incendiul s-a declanşat într-o unitate rezervată bolnavilor de coronavirus, precizează postul.

Incendiu la spital Covid. Cel puţin 16 pacienţi şi două infirmiere au murit arşi sau intoxicaţi
În mai 2020, două incendii cauzate de defecţiuni ale unor aparate de respiraţie artificială au provocat decesul a şase persoane în spitale din Sankt-Petersburg şi Moscova, ducând la interzicerea ventilatoarelor ruseşti implicate.

Nikolai Liubimov a precizat că aparatul de respiraţie artificială implicat în incendiul din Riazan era chinezesc şi „nu era adaptat”, nu avea dispozitiv de protecţie împotriva accidentelor de scurtcircuit şi supratensiune.

Incendiu într-un spital Covid-19. 82 de persoane au murit alte peste 100 sunt rănite
https://www.youtube.com/watch?v=TeHhAwQHyR8


loading...
Partenerii noștri