Incendiu la spital Covid. Cel puţin 16 pacienţi şi două infirmiere au murit arşi sau intoxicaţi

Cel puţin 18 persoane, printre care şi 16 pacienţi de coronavirus, au murit sâmbătă dimineaţă într-un incendiu dintr-un spital din India, informează poliţia, potrivit dpa.

01 mai 2021, 10:26

Incendiu la spital Covid. Pe măsură ce criza Covid-19 se răspândeşte în India, oxigenul a devenit una dintre cele mai rare mărfuri, potrivit CNN. Sâmbătă dimineaţă, un incendiu la un spital a provocat moartea a cel puţin 18 pacienţi şi 2 infirmiere, anunţă AFP.

În New Delhi, oamenii aşteaptă ore întregi să primească oxigen pentru membrii familiilor lor. Cozile sunt interminabile. Medicii spun că sunt epuizaţi iar oamenii furioşi, frustraţi şi disperaţi.

Cei aflaţi la coadă au declarat reporterului CNN că aşteaptă de 25 de ore şi încă nu au primit oxigen.  Unii fac cu schimbul la coadă. Odată ajunşi în faţă, nu există garanţie că vor putea primi oxigen din cauza cererii foarte mari iar aprovizionarea este redusă.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a spus că aştepată de cinci ore să primească oxigen pentru bunicii săi bolnavi. El a precizat că dacă nu va primi, are încredere în Dumnezeu. „Este o situaţie grea pentru oricine se confruntă cu Covid-19. Încerc să fiu calm pentru că aştept de la ora 9.00 şi coada asta nici nu se mişcă”, a spus el.

Incendiu la spital Covid. Guvernul indian spune că încearcă să soluţioneze această problemă. A început un program numit „Oxygen Express”, prin care încearcă să furnizeze oxigen lichid pe căile ferate din India în oraşele care au cel mai mult nevoie de el. New Delhi nu simte încă impactul acestor eforturi.

Cel puţin 18 pacienţi afectaţi de Covid-19 şi două infirmiere au murit sâmbătă dimineaţă în urma unui incendiu la spitalul unde se aflau, potrivit AFP.

La etajul patru al spitalului din Bhauch, în statul occidental Gujarat, se aflau alţi 50 de pacienţi atunci când incendiul a fost declarat la ora locală 1.00 (7.30 GMT), a declarat pentru AFP Rajendrasinh Chudasama de la Poliţia locală. „Din primele date ale anchetei rezultă că incendiul s-a declanşat ca urmare a unui scurtcircuit la unitatea ATI a spitalului”, a precizat el.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Ce trebuie să ştie românii imunizaţi cu acest ser
Pe 23 aprilie, un incendiu în suburbiile Mumbaiului a provocat moartea a 13 pacienţi Covid. Câteva zile mai târziu, 22 de persoane au murit în alt incendiu, tot în statul Maharashtra.

India a înregistrat sâmbătă peste 400.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, o premieră mondială, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Incendiu la spital Covid.  Circa 401.993 de noi infecţii au fost înregistrate, ridicând bilanţul total al îmbolnăvirilor în această ţară la peste 19,1 milioane. Numărul deceselor asociate COVID-19 din ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, la un bilanţ total de 211.853 de morţi.

Numeroşi experţi estimează că cifrele reale sunt mult mai ridicate din cauza testelor insuficiente şi a unei înregistrări inexacte a cauzei decesului.

Autorităţile indiene au relaxat restricţiile pentru majoritatea activităţilor la începutul anului, atunci când numărul de contaminări scăzuse la sub 10.000 pe zi.

Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. „Războiul continuă!”