Incendiu la Spitalul Covid din Ploieşti, cel puţin doi morţi. Plan roşu de intervenţie VIDEO

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Primele date arată că doi bolnavi au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 15 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean, iar o infirmieră în stare gravă la Bucureşti. Incendiul a fost lichidat.

11 nov. 2021, 06:09

Incendiu la Spitalul Covid Movila din Ploieşti UPDATE: 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, soldat cu decesul a doi pacienţi şi rănirea unei infirmiere, a precizat, pentru România TV, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu. Ancheta este coordonată de procurori.

Incendiu la Spitalul Covid Movila din Ploieşti UPDATE:  Primarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici, susține că toți cei 18 pacienți evacuați de la Spitalul din Ploiești au fost preluați de ambulanțe, dar pentru că sunt pacienți Covid, este o problemă cu locul în care vor fi transferați, pentru că nu sunt locuri în spitale. Primarul a explicat faptul că pacienții ar putea ajunge la Spitalul Județean Prahova sau la Spitalul ”Schuller”.

Update: La spitalul Movila a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, se află, de asemenea, la fata locului.

Update:  Cei doi pacienți care au murit aveau 74, respectiv 75 de ani. 18 pacienți de la Movila au fost mutati la Spitalul Județean.

O asistentă cu arsuri grave, transportată la Bucureşti

Incendiu la Spitalul Movila din Ploieşti UPDATE: Mădălin Ipatie, Director Serviciul de Ambulanță Prahova a explicat că o infirmieră în vârstă de 51 de ani a suferit arsuri, la spitalul din Ploiești, după ce i-a luat foc halatul. Aceasta va fi transferată la Spitalul ”Floreasca” din Capitală.

Fiica infirmierei care a suferit arsuri în incendiul de la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean a afirmat că aceasta lucra de 20 de ani în unitatea medicală. Tânăra a precizat că, din informaţiile pe care le-a primit, mama sa are arsuri de gradele unu şi doi.

”Doi pacienți au decedat, iar o altă victimă a suferit arsuri pe o mare parte din suprafața corpului și este transportată către Spitalul ”Floreasca” din Capitală”, a spus Mădălin Ipatie, Director Serviciul de Ambulanță Prahova.

Pacienții COVID de la Spitalul mobil Lețcani au fost transferați din cauza frigului din containere. Instalația de căldură este defectă
Incendiu la Spitalul Covid Movila din Ploieşti UPDATE: Primele date arată că doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 18 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean. Incendiul afost lichidat.

Incendiul se manifestă la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti. Primele date arată că este afectată o suprafaţă de 20 mp, fără flacără şi cu degajare de fum.

Incendiu spital Piatra Neamţ. Pacienții care au murit arși de vii nu au fost încă identificați. Scandal cu rudele morţilor la morgă

„Din primele informaţii 2 pacienţi sunt decedaţi. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roşu Judeţean. 20 de pacienţi au fost evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă şi spuma, 1 de descarcerare descarcerare şi 20 ambulante SMURD şi SAJ cu 57 de pompieri militari”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.

IGSU anunţă că focul, care s-a manifestat într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi, a fost lichidat.

Autorităţile au început transferul pacienţilor către sediul principal al Spitalului Judeţean.

 


loading...