Incendiu spital Piatra Neamţ. Pacienții care au murit arși de vii nu au fost încă identificați. Scandal cu rudele morţilor la morgă

La 24 de ore de la incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, pacienţii decedaţi în secţia de ATI nu au fost încă identificaţi. Parchetul General a anunţat duminică, într-un comuniact de presă, că va fi făcută autopsia tuturor victimelor, dar că deocamdată doar patru necropsii au fost finalizate. Rudele victimelor sunt revoltate.

15 nov. 2020, 21:39
Incendiu spital Piatra Neamţ. Pacienții care au murit arși de vii nu au fost încă identificați. Scandal cu rudele morţilor la morgă
Secţia ATI la Sptalul Judeţean Piatra Neamţ s-a făcut scrum

Incendiu spital Piatra Neamţ.

Rudele celor 10 pacienți care au murit arși de vii la Spitalul din Neamț sunt disperate și trec prin umilințe repetate de când au aflat de tragedie. In mod inexplicabil, cadavrele au fost amestecate cu cele ale persoanelor decedate din cauza COVID-19, potrivit România TV.
Mai mult, rudele nu pot lua trupurile neînsuflețite de la morgă fără o ordonanță.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunţat că a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi urmează să fie ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării.

Au fost dispuse ordonanţele de efectuare a necropsiei victimelor. Au fost finalizate patru dintre necropsiile dispuse. Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele – cazuri tip Covid”, au mai precizat procurorii.

Citeşte şi: Incendiu Piatra Neamţ. Procurorii au stabilit locul din care s-a declanşat incendiul. Un aparat medical, posibila cauză a focului

Incendiu spital Piatra Neamţ. Pacienții care au murit arși de vii nu au fost încă identificați

Rudele unui pacient cu COVID-19 care a decedat în incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ au povestit, la Digi24, că au fost anuţate de tragedia de la spital târziu în noapte.

„Am fost sunaţi la 23.00 că a decedat. Acum în ce condiții, o să aflăm acum”, povesteşte fiica bărbatului.

Pacientul mort suferea de cancer şi pentru că se infectase cu coronavirus, fusese transferat de la oncologie la ATI – COVID.

Femeia a mers dimineaţă la IML pentru a ridica trupul tatălui ei, dar după câteva ore de stat în faţa IML i s-a pus că persoanele arse nu au fost încă identificate şi că trebuie să mai aştepte.

„N-am rezolvat nimic! Așteptăm să ne sune, să-l identifice, să vadă. Urmează niște proceduri, nu știm. Mi se pare absurd! Să nu știi persoanele care au murit!? Nu știu nimic! Lucru care trebuia de aseară. Așteaptă ancheta! Ce anchetă? Sistemul e mort!”, a spus femeie revoltată.

Altă familie, altă tragedie. O femeie a venit să îşi caute cumnatul. Este singura rudă care se poate ocupa de formalităţi. Familia bărbatului este în izolare pentru COVID.

„La 11 jumătate (n.r. 23:00), 12, ne-a anunțat spitalul. Noi deja știam de la televizor. El are o fiică din Italia și a zis că de astăzi face proces pentru spitalul de aici. Este revoltător că se întâmplă asta. Pe lângă faptul că era în condițiile în care era, să se întâmple și incendiul ăsta, e incalificabil.”, a spus femeia la Digi24.

Citeşte şi: Incendiu Piatra Neamţ. Apelul la 112 ar fi fost făcut la 13 minute de la izbucnirea flăcărilor

Zece pacienţi au murit, sâmbătă seara, într-un incendiu care a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Este vorba de pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Alte şapte persoane au fost rănite.

Între răniţi se află şi medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii în momentul izbucnirii incendiului.