Incendiu la Spitalul Municipal din Roman. Mai mulţi pacienţi, evacuaţi de urgenţă. A fost activat planul roşu de intervenţie

Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul Municipal Roman. Nu mai puţin de 17 pacienţi au fost evacuaţi de angajaţii unităţii medicale, după ce Secţia de Psihiatrie a fost inundată de fum. Doi pacienţi un medic şi un infirmier au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe Roman, cu uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Din primele informaţii, incendiul s-ar fi produs din cauza fumatului în locuri nepermise.

02 ian. 2021, 08:37
Incendiu la Spitalul Municipal din Roman. Mai mulţi pacienţi, evacuaţi de urgenţă. A fost activat planul roşu de intervenţie
foto: Mesagerulneamt.ro

Incendiu la Spitalul Municipal din Roman. Pompierii au fost alertaţi sâmbătă, în jurul orei 3, printr-un apel la 112 despre producerea unui incendiu la secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranţei.

La faţa locului au intervenit pompierii cu cu patru autospeciale de stingere şi trei ambulanţe SMURD (2 EPA şi 1 TIM) şi voluntari din cadrul SVSU Roman.

Incendiu la Spitalul Municipal din Roman. Mai mulţi pacienţi, evacuaţi de urgenţă
foto: Mesagerulneamt.ro

Incendiu la Spitalul Municipal din Roman, în a doua zi din Anul Nou 2021. A fost activat planul roşu de intervenţie

Potrivit News.ro, incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la primul etaj al spitalului Roman, care are parter şi un etaj. Etajul clădirii era inundat de fum.

„Doi pacienţi şi două cadre medicale (un medic şi un infirmier) au fost transportaţi la CPU Roman de către ambulanţele SMURD. Aceştia au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Şapte pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alţi opt pacienţi au fost mutaţi în saloanele de la parterul clădirii”, a transmis ISU Neamţ, conform sursei citate.

În urma incendiului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Neamţ.

Din primele informaţii, pompierii cred că incendiul ar fi izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise.

Incendiu la Spitalul Municipal din Roman nu este primul astfel de incident care are loc în judeţul Neamţ.  Pe 14 noiembrie, un incendiu devastator a avut loc în secţia ATI a Spitalului Piatra Neamţ.  10 bolnavi de COVID-19 au murit, după ce secţia de terapie intensivă în care se aflau internaţi a luat foc.

Medicul Cătălin Denciu, aflat de gardă, s-a ales cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, după ce s-a aruncat în foc pentru a salva pacienţii. Din cauza arsurilor grave, doctorul a fost transportat la un spital din Belgia.

Citeşte şi: Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, e printre eroii lumii care au marcat anul 2020


loading...