Pompierii au intervenit la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, în urma unei alarme de fum. Activitatea a fost reluată UPDATE

Un incident a avut loc luni seară la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde s-a semnalat fum în urma unui scurt circuit la un transformator electric. Mai multe maşini de intervenţie au fost trimise la faţa locului.

RomaniaTV.net
05 feb. 2018, 17:20

UPDATE Activitatea în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se desfăşoară normal în prezent, pagubele în urma incendiului izbucnit luni seară din cauza unui scurtcircuit fiind minore şi nu s-au înregistrat victime.

„Incendiul a fost declanşat la etajul 1 al spitalului de la un UPS (n.r. – acumulator) situat în camera tehnică a unui angiograf, zona în care nu se află personal medical, pacienţi sau vizitatori, programul desfăşurându-se doar dimineaţa. Incendiul s-a limitat strict la nivelul camerei tehnice, iar pagubele au fost minore, nu s-au înregistrat victime, nu a fost necesară intervenţia niciunei autospeciale, incendiul fiind lichidat cu extinctoare. Din motive de securitate a fost evacuat parţial etajul 1, până la evaluarea situaţiei şi lichidarea incendiului. În acest moment, activitatea se desfăşoară normal. Mulţumim personalului ISU pentru promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă”, se arată într-un comunicat al spitalului.


UPDATE Echipaje ISU au intervenit luni seară, la Spitalul Universitar din Capitală, unde a fost semnalat fum la parterul clădirii şi pe casa scării, conform primelor evaluări fiind vorba despre un scurt-circuit la un transformator electric.

„În această seară, un scurt circuit produs la un generator electric a dus la degajare de fum la etajul I al Spitalului Univeristar de Urgență București. Fumul s-a răspândit la parter și în casa scarii, dar nu a afectat etajele superioare.

La fața locului au ajuns 5 autospeciale de stingere, o autoscară, o mașină de descarcerare și un echipaj SMURD. Pompierii au folosit doar stingătoarele pentru îndepărtarea pericolului, iar la această oră incendiul este lichitat.

Nu au fost înregistrare victime. Doar 20 de persoane s-au autoevacuat. Acum, pompierii monitorizează zona și continuă evacuarea fumului”, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

_______

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, la faţa locului acţionează 5 autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD.

„Sursa fumului este un transformator electric, posibil din cauza unuil scurtcircuit”, a afirmat Daniel Vasile.

Incidentul s-a produs într-un spaţiu tehnic. iar la această oră nu mai există niciun pericol.

El a precizat că nu au fost necesare evacuări de persoane.

_______

Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost închisă, potrivit unui cadru medicalal spitalului.

Vom reveni.