Incendiu la subsolul unui bloc din Drobeta Turnu Severin

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, la subsolul unui bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin. Zeci de locatari au ieşit singuri din imobil din cauza fumului dens, fără să fie însă înregistrate persoane rănite.

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 13:26
Incendiu la subsolul unui bloc din Drobeta Turnu Severin

Incendiul, care s-a manifestat mocnit , fără flacără, a izbucnit la subsolul unui bloc de opt etaje situat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Drobeta Turnu Severin.

Focul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de locatarii blocului, care au simţit miros de fum.

Fumul gros a invadat scara blocului şi apartamentele de la primul şi al doilea etaj, locatarii ieşind din bloc de teamă că se vor intoxica.

Potrivit colonelului Ion Iovan de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, la faţa locului au intervenit 18 pompieri cu patru autospeciale cu apă şi spumă.

„A fost dificilă intervenţia pentru că accesul în subsolul blocului s-a făcut foarte greu, din cauza spaţiului îngust, sunt boxe cu multe materiale combustibile: lăzi de plastic, cauciucuri, lemne”, a explicat Iovan.

Pompierii au reuşit să stingă focul după aproximativ trei ore, urmând să stabilească ce a dus la producerea acestuia.

Locatarii blocului au declarat că cel mai probabil incendiul a izbuncit de la o lumânare aprinsă pe care unul dintre vecini a folosit-o în boxă pentru a lumina.