Incendiu la un depozit din Voluntari. ISU: Din interior se aud explozii succesive. A fost transmis mesaj Ro-Alert

Incendiu puternic la un depozit alimentar din oraşul Voluntari, în apropiere de Bucureşti. Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, în interiorul depozitului se aud explozii succesive.

13 oct. 2022, 13:07

Un incendiu puternic a izbucnit joi la un depozit de alimente din Voluntari, judeţul Ilfov. Complex Smart Flora a luat foc. Angajaţii depozitului au fost evacuaţi, iar pompierii intervin pentru stingerea focului. A fost emis un mesaj Ro-Alert, populaţia fiind sfătuită să evite zona. Sunt afectate două corpuri de clădire pe structuri uşoare. Ministerul Mediului a transmis că se înregistrează concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi, recomandând evitarea activităţilor în aer liber până la stingerea incendiului.

Citeşte şi: Detalii şocante despre familia moartă în accidentul din Neamţ. Şoferul era în cârje după alt accident

Pompierii ISU Bucureşti – Ilfov intervin cu 20 de autospeciale de stingere şi trei autoscari.

„Se actioneaza pentru stingere. Din interior se aud explozii succesive. Incendiul se manifesta in interiorul depozitului si in exteriorul acestuia, unde sunt paleti cu marfa”, au transmis reprezentanţii ISU.

Suprafaţa afectată este de circa 5000 mp.

Citeşte şi: FOTO + VIDEO: Incendiu violent în București. Imagini apocaliptice din Capitală, aproape de casa lui Florin Salam

Din cauza degajărilor mari de fum, autorităţile au luat decizia de a transmis mesaje Ro-Alert pentru populaţia din zonă.

În sprijinul pompierilor din Bucureşti au interveni şi trei autospeciale de stingere ale serviciului voluntar pentru situatii de urgenta al localitatii Voluntari. Au fost aduse, de asemenea, şi buldoexcavatoare.

Potrivit pompierilor, ard două corpuri de clădire, ambele pe structuri uşoare.

 

Incendiu şi la o hală din judeţul Buzău. Flăcările au afectat 400 de metri pătraţi din acoperiş şi 150 de metri pătraţi din interiorul construcţiei

Pompierii au intervenit, joi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală industrială din comuna Gălbinaşi, judeţul Buzău, focul distrugând acoperişul pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi interiorul halei, pe 150 de metri pătraţi.

Potrivit ISU Buzău, în jurul orei 12.00 a fost solicitată intervenţia pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală industrială, în comuna Gălbinaşi. Acolo s-au deplasat de urgenţă 5 autospeciale cu un total de 15 subofiţeri.

!La momentul sosirii la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul se manifestă la acoperişul unei construcţii pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp. Primele date primite de la locul intervenţiei relevă că hala este goală, iar la faţa locului nu au fost identificate victime”, a arătat ISU Buzău. Sursa citată a precizat că nu exista icol de propagare. ”Incendiul a fost lichidat fără probleme, au ars aproximativ 400 mp acoperiş şi 150 mp în interiorul halei”, a menţionat ISU.