Incendiu la un spital Covid. Trei pacienţi conectaţi la ventilatoare au murit

Spitalele din Bangladesh se luptă să facă faţă unei noi creşteri a numărului de cazuri de coronavirus luna aceasta.

17 mart. 2021, 11:42
Incendiu la un spital Covid. Trei pacienţi conectaţi la ventilatoare au murit

Incendiu la un spital Covid din Dacca. Trei pacienţi cu COVID-19 au murit miercuri într-un incendiu izbucnit într-un spital din Dacca, capitala Bangladeshului, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Pacienţii, care erau conectaţi la ventilatoare în secţia de terapie intensivă a spitalului, au decedat în incendiu, a confirmat Nazmul Haque, directorul unităţii medicale.

Motivele pentru care a izbucnit incendiul de la Matei Balş. Datele au fost făcute publice: Aproape 90 de prize de oxigen suplimentare față de rețeaua inițială
Pentru moment nu este clar ce a provocat incendiul, a declarat un oficial al serviciului de pompieri.

Spitalele din Bangladesh se luptă să facă faţă unei noi creşteri a numărului de cazuri de coronavirus luna aceasta.

Ţara a raportat 559.168 de cazuri de COVID-19 şi 8.571 de decese la nivel naţional de la izbucnirea pandemiei.

Incendiu la un spital Covid şi în Ucraina. Un incendiu provocat de explozia unei conducte de oxigen a avut loc într-un spital cu cinci etaje, la Cernăuţi, în sud-vestul Ucrainei, soldată cu un mort şi un rănit în rândul bolnavilor de covid-19, a doua dramă de acest fel într-o ”unitate covid”, în februarie, în această ţară, potrivit salvării, relatează AFP.

În România, s-au produs mai multe incendii la spitale. Un incendiu a izbucnit luni dimineaţă la etajul 3 al Spitalului de Psihiatrie din Cavnic, 71 de persoane fiind evacuate.”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii şi a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuaţi 71 de pacienţi. După ventilarea spaţiilor, pacienţii au revenit în saloane”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Pompierii au intervenit, miercuri dimineaţă, şi la un post de transformare din curtea Spitalului Municipal Dej, după ce mai multe elemente din tabloul pentru siguranţe s-au aprins. A fost oprită alimentarea cu curent pentru policlinică şi zona administrativă, dar se asigură pentru zonele sensibile.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, arătau primele informaţii oferite de ISU Dolj. Acestea ar fi sărit pe geam, de la etajul I. Ministerul Sănătăţii a precizat că, din informaţiile primite de la spital, incendiul ar fi fost provocat de un pacient. Ulterior, MS a transmis că acele trei cadre medicale au suferit traumatisme uşoare, fiind în afara pericolului.