Incendiu major la Hidrocentrala Porţile de Fier. Focul a fost stins de pompieri, nu există victime

Un incendiu major a izbucnit, joi seară, în localitatea Gura Văii, din județul Mehedinți, la un transformator electric al Hidrocentralei Porțile de Fier 1.

01 feb. 2024, 23:12
Incendiu major la Hidrocentrala Porţile de Fier. Focul a fost stins de pompieri, nu există victime
Incendiu major la Hidrocentrala Porţile de Fier. Intervenţie de urgenţă a pompierilor

UPDATE: Incendiul, care s-a manifestat cu flacără deschisă, a fost pus sub control de forțele de intervenție!

UPDATE 2: Comunicat Hidroelectrica:

Astăzi, 01.02.2024, în jurul orei 20.30, a avut loc un incident la Hidrocentrala Porțile de Fier, unde a izbucnit un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5. Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet.

Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%.

În cursul dimineții, se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reprerelor afectate și restabilirea condițiilor normale de lucru. În aceste momente , siguranța angajaților și a comunității este prioritară pentru Hideoelectrica și vor fi depuse toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producție.

Hidroelectrica va informa publicul în mod transparent asupra cauzelor incidentului și va furniza informații actualizate pe măsură ce acestea devin disponibile.

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident.

Ştirea iniţială:

Din informațiile deținute la acest moment, incendiul se manifestă violent, cu flacără deschisă.  Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, transmite Antena 3.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), un incendiu a izbucnit în localitatea Gura Văii, din judeţul Mehedinţi, la un transformator electric aparţinând de Hidrocentrala Porţile de Fier 1. „Din informaţiile deţinute la acest moment, incendiul se manifestă violent, cu flacără deschisă. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la faţa locului au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, în sprijinul echipajelor mehedinţene s-a dispus suplimentarea forţelor de intervenţie cu o autospecială de stingere de la ISU Caraş-Severin, două autospeciale de stingere de la ISU Dolj, o autospecială de stingere de la ISU Gorj şi  o autospecială cu pulbere de la ISU Timiş”, arată sursa citată.

De asemenea, în sprijinul echipajelor mehedințene s-a dispus suplimentarea forțelor de intervenție cu 1 autospecială de stingere de la ISU Caraș-Severin, 2 autospeciale de stingere de la ISU Dolj, 1 autospecială de stingere de la ISU Gorj și 1 autospecială cu pulbere de la ISU Timiș.

La acest moment, nu sunt consemnate victime, potrivit Ramonei Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.