Incendiu Notre Dame. Klaus Iohannis se alătură liderilor europeni care trimit mesaje de susţinere: România este alături de Franţa

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în care arată că România este alături de Franţa în contextul incendiului de la catedrala Notre-Dame.

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 19:18
Incendiu Notre Dame. Klaus Iohannis se alătură liderilor europeni care trimit mesaje de susţinere: România este alături de Franţa

„Veşti sfâşietoare vin de la Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa”, a scris şeful statului pe Twitter.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, regretă distrugerea Catedralei Notre-Dame şi afirmă că „pierderea pe care o suferă Parisul este şi a noastră”.

„Este şocant să vezi arzând unul dintre reperele Parisului şi ale Franţei. Iubim Notre-Dame acum mai mult ca oricând. Pierderea pe care o suferă Parisul este şi a noastră”, a scris luni Tăriceanu pe contul său de Twitter.

Premierul britanic Theresa May a transmis luni un mesaj de susţinere pentru poporul francez, după ce un simbol al Franţei, celebra catedrală Notre-Dame din Paris, a fost cuprinsă de un puternic incendiu, conform Reuters.

„Gândurile mele se îndreaptă în această seară spre poporul francez şi spre serviciile de intervenţie care luptă cu acest teribil incendiu la catedrala Notre-Dame”, a transmis pe Twitter Theresa May, aflată într-o vacanţă.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei. Flăcările au mistuit acoperişul catedralei vechi de mai multe secole. Un nor imens de fum s-a împrăştiat deasupra oraşului iar cenuşa s-a răspândit pe o suprafaţă întinsă. Pompierii au evacuat zona din jurul catedralei, aflată în centrul capitalei franceze.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anulat un discurs adresat naţiunii, prevăzut să fie ţinut luni seară. Un reprezentant al Preşedinţiei a precizat că Macron urmează să se deplaseze la locul incendiului.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk: ”Suntem toţi alături de Paris astăzi”

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis condoleanţe locuitorilor Parisului în timp ce catedrala emblematică a oraşului, Notre Dame, este înghiţită de flăcări.

„Notre Dame din Paris este Notre Dame a întregii Europe”, a scris Tusk pe Twitter în limba franceză luni seara.

„Suntem toţi alături de Paris astăzi”, a adăugat el în limba engleză.

Angela Merkel: Notre Dame este un simbol al Franţei şi al culturii noastre europene

Notre Dame este un simbol al Franţei şi al culturii noastre europene, a declarat cancelarul german Angela Merkel luni seara, după ce vestita catedrală a fost cuprinsă de un incendiu masiv.

„Aceste imagini îngrozitoare cu Notre-Dame în flăcări sunt dureroase. Notre Dame este un simbol al Franţei şi al culturii noastre europene. Suntem cu gândul alături de prietenii noştri francezi”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Seibert, citat de AFP.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă de flăcări luni seara, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

Primarul Londrei, alături de Paris în acest moment de ‘tristeţe’

Londra se află alături de Paris „în tristeţe”, a declarat luni primarul capitalei britanice Sadiq Khan, în timp ce un incendiu violent devasta Catedrala Notre-Dame, informează France Presse.

„Scene sfâşietoare cu Catedrala Notre-Dame în flăcări. Londra este în tristeţe cu Parisul astăzi, şi în prietenie întotdeauna. #NotreDame”, a scris Khan pe Twitter.