Incendiu devastator pe un feribot. Cel puţin şapte oameni au murit. Unii pasageri au sărit peste bord

Cel puţin şapte persoane au murit şi aproximativ 100 au fost salvate luni în Filipine, după declanşarea unui incendiu pe un feribot. Unii pasagerii au sarit peste bord pentru a se salva.

23 mai 2022, 15:06
Incendiu devastator pe un feribot. Cel puţin şapte oameni au murit. Unii pasageri au sărit peste bord

Incendiu pe un feribot pe Filipine. Focul a izbucnit pe Mercraft 2 în timp ce efectua un transport de pasageri de pe insula Polillo spre Real, provincia Quezon, pe insula principală Luzon.

La bord se aflau în total 134 de pasageri şi membri ai echipajului. Operaţiunile de căutare pentru găsirea supravieţuitorilor sunt în desfăşurare.

Citeşte şi: Pasager găsit în viață după două zile pe feribotul care a ars în Marea Mediterană, în apropiere de Corfu

Din primele informaţii, şapte persoane au murit şi 120 au fost salvate, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă din Filipine, Armando Balilo, potrivit Agerpres.

”Am reuşit să salvăm 40 de persoane. Avem două victime”, a afirmat căpitanul Brunette Azagra, a cărui navă se afla la 500 de metri de Mercraft când a izbucnit incendiul.

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui feribot care transporta aproximativ 200 de persoane. Un bărbat, dat dispărut. VIDEO

Cel puţin 21 de persoane au fost internate în spital, a precizat Ricky Poblete, responsabil cu gestionarea dezastrelor în oraşul Real.