Incendiu Piatra Neamţ. Apelul la 112 ar fi fost făcut la 13 minute de la izbucnirea flăcărilor

Incendiu Piatra Neamţ. Apar noi detalii în cazul tragediei în care 10 oameni au murit, iar un medic se află în stare gravă. Apelul la 112 ar fi fost făcut la 13 minute de la izbucnirea incendiului.

15 nov. 2020, 16:20
Incendiu Piatra Neamţ. Apelul la 112 ar fi fost făcut la 13 minute de la izbucnirea flăcărilor
10 persoane au murit în urma incendiului de la ATI Piatra Neamţ

Incendiu Piatra Neamţ.

Porivit unor surse citate de Antena 3, apelul la 112 a fost făcut la 13 minute de la izbucnirea incendiului de  la ATI. Se pare că flăcările au izbucnit la 18:35 însă apelul a fost făcut la 18:48, lucru care vine să confirme că pacienții nu erau supravegheați de niciun cadru medical în clipa tragediei.

Incendiu Piatra Neamţ. Medicul rănit în timp ce încerca să-şi salveze pacienţii, transferat în Belgia

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Citeşte şi Incendiu ATI Piatra Neamţ. Carmen Dorobăţ: „Trei pacienţi din cei şase sunt în stare gravă”

”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală.

Conducerea SJU Piatra Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică.

”Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, precizează reprezentanţii spitalului.

În cursul nopţii, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale şi echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Neamţ, astfel încât să fie găsite soluţii rapide şi bune pentru ca pacienţii în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală judeţeană.