Incendiu ATI Piatra Neamţ. Carmen Dorobăţ: „Trei pacienţi din cei şase sunt în stare gravă”

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat că trei din cei şase pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ la spitalul mobil de la Leţcani sunt în stare gravă. Ea a precizat că asistenţa medicală este asigurată.

15 nov. 2020, 14:38
Incendiu ATI Piatra Neamţ. Carmen Dorobăţ: „Trei pacienţi din cei şase sunt în stare  gravă”
Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Carmen Dorobăţ: „Cei şase pacienţi aduşi în cursul nopţii la spitalul de la Leţcani sunt în terapie intensivă, sunt pacienţi gravi. Trei dintre ei sunt în stare mai gravă. Din fericire, aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura medical tratamentul infecţiei cu SARS-Cov-2. Vom căuta să găsim evoluţia cea mai bună”, a declarat duminică medicul Carmen Dorobăţ.

Carmen Dorobăţ: „Am asigurat asistenţa medicală”

Citeşte şi: Mărturii teribile despre incendiul din ATI Piatra Neamţ. Angajat: „Combinezonul arde ca celofanul. Paturile, scoase cu tot cu pacienţii morţi”

Ea a precizat că asistenţa medicală la spitalul mobil este asigurată de către angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioasde Iaşi, care au fost chemaţi de acasă.

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Carmen Dorobăţ: „Ne mobilizăm în ceea ce priveşte posibilitatea detaşării de personal, pentru că în noaptea ce a trecut şi azi (duminică – n.r.) am asigurat asistenţa medicală cu personal de la Spitalul de Boli Infecţioase chemat de acasă”, a afirmat Dorobăţ.

Alexandra Furnea, supravieţuitoare Colectiv

Alexandra Furnea, una dintre supravieţuitoarele incendiului din Colectiv, a postat un mesaj cutremurător după incendiul din Secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ: „Mă îngrozeşte pata de sânge de pe bucata de aşternut care a rămas neatinsă de foc”.

Citeşte şi: Incendiu Piatra Neamţ. Ciolacu: Am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală

Duhoarea veche, aceea care mi-a străpuns fiinţa în cenuşa din containerul Colectiv, mi s-a întors în nări, confecţionată de creierul meu din vestiarul de amintiri rămas în mine după 30 octombrie 2015. E amară şi volatilă, ca de plastic încins stropit cu chimicale.

Aşa miroase şi patul acesta care, pentru cineva, mamă, tată, soţ, soţie, frate, soră, copil, în loc să fie cuib de vindecare, a devenit coşciug incandescent. Dar ce mă îngrozeşte nu e miasma chinuitoare care îmi frige, din închipuire, plămânii, ci pata de sânge de pe bucata de aşternut, care a rămas neatinsă de foc. Dovada incontestabilă că pe salteaua aceea a ars de viu un om.

A ars până când din el nu a mai rămas decât atât: un semn mânjit al durerii ultime – o durere necuprinsă, de nedescris. Intubat, imobilizat, neputincios, nu a izbutit nici măcar să ţipe după ajutor, dar sunt convinsă că a simţit flăcările, aşa cum le-am simţit şi eu”, scrie tânăra, care a supravieţuit tragediei de la Colectiv.